Jenter som leker ute på barneskole og SFO . Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Oslo Høyres Øystein Sundelin ønsker muslimsk skolefritidsordning velkommen.

Aftenposten avdekket før jul at barn sover over på Det Islamske Kultursenters SFO-ordning i Drammen, Rødtvet i Oslo og Nedre Eiker. Blan annet kunnskapsminister Jan Tore Sanner har erklært at den ordningen er «uønsket». 

Les også: Skilsmissebarn med skjev samværsfordeling har dårligere helse

annonse

Nå ønsker det muslimske trossamfunnet å etablere en liknende ordning med overnatting i et bryggeri eier på Romsås i Oslo. 

Det blir møtt med støtte fra Øystein Sundelin, som er leder av Oslo Høyres bystyregruppe

– Hvorfor skal vi nekte Det Islamske Kultursenter å ha overnattingstilbud for barn og unge?  Vi kan i hvert fall ikke nekte dem det bare fordi tilbudet er drevet av muslimer, sier han til Utrop.

annonse

Sundelin sammenlikner tilbudet  med oppveksten i sin sin gamle menighet på Bekkelaget hvor det hver fredag var fritidsklubb.

– Jeg opplever at Kultursenteret gjør en god innsats for barn og unge i likhet med norsk idrettsbevegelse, korps, speideren og Den norske kirke.  De norske fritidstilbudene byr også på forskjellige overnattingstilbud i helger og ferier.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon