Illustrasjonsfoto. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
Illustrasjonsbilde. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
annonse
annonse

44 personer ble skadet, derav 20 barn – da et fly dumpet bensin over en barneskole i utkanten av Los Angeles, USA.

Flere barn og voksne ble behandlet for eksponering av flybensin på Park Avenue Elementary School i Los Angeles County tidligere denne uka.

To skoleklasser var ute på skolens lekeplass, da det «regnet ned» jetdrivstoff over dem, rapporterer Los Angeles Times.

annonse

Minst 20 barn og 11 voksne ble behandlet av medisinsk personell og 13 andre personer fra en nærliggende skole fikk også medisinsk bistand for hudirritasjoner, opplyser brannvesenet i Los Angeles County i en tweet.

Ingen av pasientene trengte å bli fraktet til sykehuset.

Dumpet fra fly

annonse

Brannmenn og ambulansepersonell i Los Angeles County rykket raskt ut, da det ble kjent hva som hadde skjedd.

Los Angeles County brannvesen bekrefter overfor Los Angeles Times at stoffet var jetbrensel.

Fjerning av drivstoff for å redusere vekten er en vanlig praksis, når en jet blir tvunget til å returnere til flyplassen etter start, ofte på grunn av en teknisk problemstilling eller medisinsk nødsituasjon.

Vanligvis fordunster jetbrensel, når det dumpes fra et fly, og det er foreløpig ikke avklart hvorfor drivstoffet endte opp i bakken i dette tilfellet.

Federal Aviation Administration har prosedyrer for dumping av drivstoff for fly som er på vei inn eller ut av større flyplasser, inkludert klatring til større høyder når det er mulig å unngå befolkede områder.

Delta tar på seg skylden

Delta Flight 89 fra LAX (Los Angeles internasjonale flyplass) til Shanghai kom tilbake til flyplassen kort tid etter avgang omtrent samtidig som barneskolen ble truffet av jetbensin, ifølge data fra FlightRadar24.

Flyet, en Boeing 777-200, passerte i 2337 fots høyde over Cudahy-området der barneskolen ligger klokka 11:53.

annonse

Delta bekreftet i en uttalelse til Business Insider at flyet opplevde et problem med en av motorene sine etter start og måtte returnere til flyplassen etter å ha redusert landingsvekten:

«Like etter start opplevde Flight 89 fra LAX til Shanghai et motorproblem som krevde at flyet skulle returnere raskt til LAX. Flyet landet trygt etter en frigjøring av drivstoff, som var påkrevd som en del av normal prosedyre for å oppnå en sikker landing.

Vi er i kontakt med Los Angeles flyplass og LA County brannvesen, og deler bekymringer angående rapporterte mindre skader på voksne og barn på en skole i området.»

Ross Aimer, administrerende direktør i Aero Consulting Experts, sier til Los Angeles Times at drivstoffdumping er svært sjelden og brukes bare i nødssituasjoner eller hvis piloter må minske flyets belastning for å lande.

– De fleste piloter velger å ikke dumpe drivstoff med mindre nødsituasjonen virkelig tilsier det, sier Aimer.

Federal Aviation Administration vil granske saken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon