Illustrasjonsbilde av aviser. Papiraviser. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Morgenbladet gir endelig opp å skrive «ledere» – god ide, mener mediekritikker Trygve Aas Olsen. Han foreslår at resten av gammelmedia også bør gjøre akkurat det samme.

Han skriver i Medier24 at «ledere» hører hjemme i den tiden da avisene hadde en politisk forankring.

Før var de forskjellige og hadde sin egenart. I dag er det ikke noe forskjell – de er helt like. Det er ingen av dem som skiller seg ut. De løper i flokk alle sammen, og der finnes ikke lenger redaktører som har vilje eller evne til å uttrykke sine egne tanker.

annonse

Hva skal Morgenbladet med en lederartikkel?

Avisen er eid av råkapitalister som jager etter mest mulig profitt. Det har medført oppsigelser. Morgenbladet får også noen millioner av staten i form pressestøtte – de er ikke uavhengige. Som en representant for gammelmedia har Morgenbladet også en stor tro på teorien om menneskeskapte klimaendringer. Kan de da skrive på lederplass at Norge skal nedlegge oljeindustrien?

Les også: Her kaller Tybring-Gjedde NRK for propaganda – roser Resett for å utfordre «gammelmedia»

annonse

Rundt 40 % av statens inntekter kommer derfra. Om så må statsbudsjettet slankes deretter, noe av det første som da forsvinner er pressestøtte og MVA-fritak. Med slikt tatt i betraktning så blir det kanskje ikke det aller største albuerommet.

En «leder» skal liksom være redaktørens mening.

Hvis en begynner å se seg rundt, med unntak av Trygve Hegnar, Resett og Document. Finnes det noen andre som tenker utenfor boksen?

I dag er den en god porsjon synsing og dertil velformulerte følelser. Men en blir sjelden så meget klokere av lederartikler, selv om man strever seg igjennom alt – helt fra topp til bunn.

Tror du vi får se Eriksen i NRK ta opp drapet på lørdag, der en 21 år gammel mann ble skutt og drept på en pizzarestaurant. Tror du han kommer til å trekke en sammenlikning til filmen «Gudfaren»? Den uforglemmelige scenen der pistolen var gjemt på toalettet.

Les også: Oppsigelser i gammelmedia – Journalistlaget roper på politikere

annonse

Mulig Eriksen ikke har sett den filmen, og tror at årsaken kan ha vært en uforsiktig omgang med skytevåpen.

Hva med Steiro i VG, skal han refse alle de som har utvist ansvarsløshet i NAV-skandalen og kreve deres avgang? Selv ble han sittende etter et av de groveste overtrampene i pressehistorien.

Tror du vi kommer til å lese Mari Skurdal i pressestøtteorganet Klassekampen ta opp noen klamme kluter når det gjelder den feilslåtte visjonen om et multikulturelt samfunn?

Eller at Dagbladet skriver på lederplass at de som tror på teorien om menneskeskapte klimaendringer har gått av hengslene. At det nådde sitt klimaks da en liten jente med musefletter seilte over Atlanteren for å redde oss fra verdens undergang?

Lederartikkelene i gammelmedia tråkker opp det samme sporet

Det vante sporet, på den smale sti. Det er trygt, fordi da slipper en å stå opp for sine helt egne meninger. De sier som oftest «alle» (journalistene) er enig. Det går for det meste i skrekkhistorier om Sylvi Listhaug og ikke minst Donald Trump – at han er så fæl. Forresten hvordan går det med riksretten? Har ikke hørt om den på lenge, gammelmedia var jo så ivrige om den saken. Som vanlig så de for seg at han skulle forsvinne ut av det ovale rom. Kanskje entusiasme har lagt seg. På lik linje som den om FBI og russisk hjelp for å vinne presidentvalget. Det ble merkelig stille der også.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon