Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet frykter ungdom deler voldsvideoer fordi de vil få anerkjennelse. Kripos ser på spredningen som et økende problem.

– Muligheten er der, og det er et økt behov blant ungdom for å få oppmerksomhet. Det å dele voldsvideoer kan også brukes for å få respekt, sier avsnittsleder for etterretning og forebygging Eirik Andre Sæther i Møre og Romsdal politidistrikt til NRK.

Kripos har i samarbeid med sosiale medier som Facebook og Snapchat fått flere kontoer som sprer voldsvideoer, slettet.

annonse

– Vi ser en spredning av voldsvideoer med jevne mellomrom, og vi får rapporter fra flere politidistrikt. Det er beskrevet som et eskalerende fenomen, sier seniorrådgiver Jonas Fabritius Christoffersen i kommunikasjonsseksjonen til kanalen.

Verken Kripos eller Politidirektoratet har tall over hvor mange voldshendelser som blir filmet og delt. De påpeker at det kan være straffbart.

– Jo mer en video deles, jo større sjanse er det for at den ender opp hos barn og unge. Vi har blitt kontaktet av personer som har sett slike videoer, som sliter med inntrykkene i etterkant, sier Fabritius Christoffersen til NRK.

annonse

Han sier at videoene kan føre til en smitteeffekt og dermed nye voldshandlinger som er motivert av å overgå den forrige.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon