Tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver Michael Flynn utenfor den føderale domstolen i Washington i desember 2018. Han har erkjent skyld, men straffeutmålingen er ennå ikke klar. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Trumps tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn vil trekke sin tilståelse i forbindelse med etterforskningen av russisk innblanding i presidentvalget.

Flynns forsvarere mener påtalemyndigheten har brutt tilståelsesavtalen ved å forsøke å presse ham til å avgi en falsk forklaring. De skylder også på «myndighetenes hevngjerrighet» og mener de har sveket Flynn, heter det.

Snuoperasjonen skjer bare to uker før det er ventet at straffutmålingen i saken mot ham er klar. Nå er det opp til dommeren å bestemme om han kan endre sin tilståelseserklæring.

annonse

Flynn erkjente seg i 2017 skyldig i ha løyet til FBI om sin kontakt med Russland i ukene før Trumps innsettelse. Flynn samarbeidet med spesialetterforsker Robert Mueller og ble avhørt 19 ganger.

Tidligere har det amerikanske justisdepartementets synspunkt vært at Flynn ikke burde ilegges fengselsstraff fordi han samarbeidet med etterforskerne. Men de endret mening tidligere denne måneden.

Flynn satt bare 22 dager i jobben som Trumps sikkerhetsrådgiver.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon