– Situasjonen er akutt for Sverige, sier Ulf Kristersson (M). Foto: Pontus Lundahl/TT / NTB scanpix
ARLANDA, SVERIGE 20181123. Moderaternas partiledare Ulf Kristersson (M) talar under partiråd och nomineringsstämman på Clarion Arlanda hotell. Foto: Pontus Lundahl/TT / NTB scanpix
annonse
annonse

– Situasjonen i Sverige er akutt. Regjeringen klarer ikke å ta seg av landet,  skriver lederen for Høyres søsterparti i Sverige, Ulf Kristersson, på Aftonbladet Debatt.

Det var etter bombeattentatet natt til 13. januar i år, der den svenske overklassens nabolag på Östermalm i Stockholm ble bombet, at Moderaternas Ulf Kristersson tok bladet bort fra munnen, og beskrev situasjonen som “akutt”.

– Sprengningene viser at Löfven har mistet kontrollen, skriver Kristersson i Aftonbladet Debatt.

annonse

Bombingen natt til mandag var ekstremt kraftig og har blitt sammenlignet med den i Linköping i fjor sommer.

Eksplosjonen i et boligstrøk i Linköping er en av de største i Sverige på 20 år. Cirka 100 leiligheter fikk skader og 20 personer ble lettere skadd, og tre personer med splint- og sårskader ble fraktet til sykehus i ambulanse.

M-leder Ulf Kristersson er dypt bekymret for situasjonen i landet, og skriver rett ut at han mener at regjeringen Löfven har “mistet kontrollen”.

annonse

«Jeg tror at flere og flere innbyggere spør om staten i det hele tatt klarer oppgaven med å opprettholde lov og orden, eller om gjengkriminelle helt har overtatt», skriver han i Aftonbladet.

Artikkelen fortsetter.

Bombeeksperter rykket ut til svensk politistasjon

Farlig utvikling

Ulf Kristersson sier at «ingen lytter på en regjering, som ikke er i stand til å ta vare på sitt eget land».

– Dette er en veldig farlig utvikling. Et land hvis innbyggere ikke føler seg trygge og vil miste tilliten til institusjonene i samfunnet og hverandre. Det er mange grunner til at vi er der vi er.

annonse

– Ikke minst en uforsvarlig migrasjons- og integreringspolitikk, svak lovgiving og for dårlige politiressurser fortsetter han, og understreker at utviklingen av vold i landet også skader Sveriges tillit som partner i utlandet.

– En sterk svensk stemme i utlandet begynner med vellykket politikk hjemme. Ingen hører på en regjering som ikke er i stand til å styre sitt eget land, sier han.

– Staten må gjenvinne kontrollen over byer og distrikter, men den nødvendige tillitskapitalen som er nødvendig for å takle den, eroderer hver dag. Det svenske folket forventer nå en politisk mobilisering av alle tilgjengelige ressurser for å bryte denne ødeleggende utviklingen.

I følge Crime Prevention Council ble det utført mer enn 230 bombeangrep i i Sverige i 2019 – noe som er betydelig mer enn 2018.

Situasjonen har dermed eskalert kraftig og mangler ifølge politiet tilsvarende internasjonal sammenlignbar situasjon i fredstid.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon