Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix
annonse
Tysk påtalemyndighet opplyser at de etterforsker tre personer for spionasje på oppdrag fra Kina. En av dem er en tidligere EU-diplomat.
annonse

Den tyske diplomaten har jobbet i EU-kommisjonen i Brussel og siden som EU-ambassadør i flere land. De to andre er ansatt i et velkjent tysk lobbyselskap, opplyser påtalemyndigheten i Karlsruhe onsdag.

Ingen av dem er så langt pågrepet. Politiet har gjennomført razziaer i Berlin og på steder i de to delstatene Bayern og Baden-Württemberg i Tyskland, samt i Brussel i Belgia.

To av de mistenkte anklages for å ha overlevert forretningsinformasjon og annen privat informasjon til det kinesiske statssikkerhetsdepartementet. Den tredje personen skal ha sagt seg villig til å overlevere informasjon.

annonse

Politiet mener at spionasjen har pågått siden 2017 da den tyske diplomaten begynte å gi opplysninger til sin kontakt, en høytstående kinesisk offiser, ifølge Der Spiegel.

Deretter skal diplomaten ha rekruttert de to andre. En av de to lobbyistene skal også ha dratt til Kina for å møte diplomatens kinesiske kontakt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon