Frp-leder Siv Jensen har varslet at partiet vil definere noen veldig klare krav overfor statsminister Erna Solberg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Strengere innvandringspolitikk er blant sakene fylkesledere i Frp nå krever gjennomslag for etter å ha tapt saken om IS-kvinnen.

Nå jobber fylkeslederne i Frp med innspill til det som skal bli en kravliste fra partiet.

Bakgrunnen er at flertallet i regjeringen overkjørte Frp da de bestemte seg for å hente hjem en terrorsiktet 29 år gammel kvinne fra Syria.

annonse

I Viken Frp mener gruppeleder Lavrans Kierulf det er naturlig at partiet krever gjennomslag innenfor området der de nå led nederlag.

– Noe av det viktigste for Fremskrittspartiet er å få gjennomslag på feltet som går på flyktning-, asyl, innvandring- og integreringspolitikk. Det er en sak på dette feltet vi er blitt overkjørt i, og da det er naturlig at det er innenfor dette feltet at Fremskrittspartiet får betydelig mer gjennomslag framover enn det vi har fått så langt, sier Kierulf til NRK.

– Skal Frp bli værende i regjering, må de kjenne følelsen av å vinne, sier fylkesleder Frode G. Hestnes i Vestfold og Telemark Frp og tidligere statssekretær ved Statsministerens kontor til NRK.

annonse

Han nevner skatter og avgifter, samferdsel, innvandring, bompenger og oljeutvinning som viktige områder for Frp.

Frp-lederen: Kravlista forhåpentligvis klar torsdag

Kravene Fremskrittspartiet vil stille for å fortsette i regjering, kan bli klar torsdag, ifølge partileder Siv Jensen.

– Vi vil overrekke Erna Solberg en liste med krav som vi skal utarbeide i løpet av dagen, forhåpentligvis, sa Jensen til NRKs Politisk kvarter torsdag.

Frp-lederne sier hun ikke vil gå offentlig ut med kravene og svarer heller ikke entydig på om Fremskrittspartiet må få fullt gjennomslag for kravene for å fortsette.

Jensen har heller ikke noe klart svar på om det er aktuelt for Fremskrittspartiet å støtte en Solberg-regjering bestående av Høyre, KrF og Venstre.

annonse

– Det må vi nok komme tilbake til på et senere tidspunkt. Det jeg er opptatt av nå er å se om det er mulig å få gjennomslag for mer Frp-politikk for at Frp skal fortsette å sitte i regjering. Hvis våre krav ikke blir tatt på alvor, må vi ta konsekvensen av det, sier hun.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon