annonse
annonse

Politikere og samfunnsdebattanter på Twitter refser Frp for å true med å forlate regjeringen i forbindelse med returen av en IS-terrorist til Norge.

Tirsdag ble det kjent at regjeringen henter tilbake en IS-kvinne fra Syria. Kvinnen reiste frivillig fra Norge til Syria og tilsluttet seg den barbariske terrororganisasjonen IS, som er kjent for å ha brent folk levende.

IS er den samme terrororganisasjonen som inspirerte til drapet på norske Maren Ueland og hennes danske venninne da de var på ferietur i Marokko i 2018.

annonse

Politiet har bekreftet at de ønsker å pågripe terroristen i det hun lander på norsk jord. Strafferammen for det hun er siktet for er opp til seks år.

At Norge nå henter tilbake en terrorist har gjort flere topp-politikere i Frp rasende. Christian Tybring-Gjedde var en av de som gikk ut i media kort tid etter nyheten om IS-terroristen ble kjent.

– Vi burde gi mistillit til vår deltakelse i regjeringen og si at nok er nok, sa Tybring-Gjedde til TV 2.

annonse

Artikkelen fortsetter.

NRK fikk viljen sin: Gråtereportasjene om en IS-kvinne har ført til at Norge nå henter tilbake en terrorist

 

– Hvite menn

På Twitter er det flere som angriper Frps motstand til å ta tilbake IS-terroristen og hennes barn.

Arbeiderparti-politiker Cathrine Palm Spange trekker frem hudfargen til personer i Norge, som er dømt for terrorhandlinger, i sin begrunnelse på hvorfor IS-kvinnen må få komme tilbake.

– Når FrP nå “raser” over at vi tar hjem en ung mor med to barn, hvor av ett er veldig sykt, og kaller det “farlig for landet å ta inn terrorister” så kan vi kanskje mildt minne dem på at de siste terrorhandlingene her i landet har vært fra to unge hvite menn, skriver hun.

Spange får støtte av daglig leder i Norsk Bioenergiforening Inge Olav Fure, som trekker frem Anders Behring Breivik i sitt argument for å hent tilbake IS-terroristen.

annonse

– Partiet som alet opp en terrorist i sin midte og deretter har latt tankegodset simre i egne kommentarfelt er nå i harnisk fordi en dum kvinne med 2 barn får komme hjem. Men for all del, ikke er hun hvit og ikke er hun høyreradikal. Og ikke trenger landet FrP i regjering, skriver han.

Andre går enda lenger i sin Frp-kritikk.

– FrP vil drepe et 5 år gammelt sykt barn…, skriver Sverre Gaarder.

Politisk redaktør i Vårt Land, Berit Aalborg, hevder Norge henter tilbake IS-kvinnen «av sikkerhetsmessige grunner».

– Når USA henter så mange mannlige IS-krigere hjem er det nettopp av sikkerhetsmessige grunner. De ønsker å ha kontroll over egne IS-krigere og sikre at disse ikke tar seg inn i USA selv. Frp har åpenbart ikke tenkt i disse baner.

annonse

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon