- Resett - https://resett.no -

Jeg flyttet fra Søndre Nordstrand – hetsen bare fortsetter

Kanskje noen har litt interesse av hvordan responsen er når man forteller om trakassering fra muslimske guttegjenger i en av Oslos sydlige bydeler?

For det første må jeg fortelle at den alt overveldende responsen er fra mennesker som viser medfølelse og forståelse for at det må ha vært svært ubehagelig for oss å oppleve at huset vårt ble pepret med egg og steiner og at vinduer ble knust.

Men det å fortelle om slike ubehagelig opplevelser, er åpenbart svært vanskelig å takle for enkelte. Og det jeg forteller her, bør alle være forberedt på, dersom du forteller om ubehagelige opplevelser som inkluderer bydeler i Oslo og/eller muslimer.

annonse

Da må de nemlig regne med at du, i tillegg til dine ubehagelige opplevelser, blir trakassert og sjikanert på det groveste og beskyldt for å hate muslimer, generalisere alle innvandrere i tillegg til å lyve og fortjene trakasseringen.

Joda, det er nærmest ikke grenser for hvor mye antipati og grove beskyldninger du må tåle i tillegg til at du i utgangspunktet bare har fortalt om grov mobbing.

Dette er Norge. Går du ut i offentligheten med dine ubehagelige opplevelser, står folk parat til å legge sten til byrden, og påstår at trakasseringen var fullt fortjent og at det er din egen skyld at du blir mobbet.

annonse

Og så har vi de tradisjonelle påstandene som alltid dukker opp når man kritiserer muslimer. Bare ved å kritisere noen av dem, påstår folk at man dermed stigmatiserer og generaliserer alle muslimer. Og selvsagt hagler det med påstander om at norske gutter er akkurat like ille. Det er visst veldig viktig for noen å vri saken helt bort fra realitetene.

Noen føler også et sterkt behov for å påpeke at de ikke har opplevd det samme, men trives godt på Bjørndal. Ja, vi også trivdes kjempegodt inntil huset vårt ble kastet ned med egg og steiner, ungdommer banket på døren og løp, veltet søppelkassen og åpenbart ønsket å trakassere oss.

Det finnes en FB-side som heter Hva skjer på Bjørndal, og her kom kanskje de sjofleste meldingene. Vi ble beskyldt for å lyve, noen påsto at vi sikkert ikke hadde en datter, andre påsto at vi fortjente å bli mobbet vekk fra Bjørndal, og hva er det som gjør at folk føler så sterkt behov for å fortelle hvor godt de trives som svar på at andre forteller om hvordan de blir trakassert bort fra en bydel?

De groveste meldingene kom fra folk som mente jeg må være en psykotisk far, at barnevernet bør ta fra oss barna, og at det er totalt uansvarlig å la sine barn omgås muslimske barn.

Og hva skal man si om folk som på fullt alvor påstår at fordi jeg lot mine døtre gå på Bjørndals fritidsklubb for barn fra 5. til 7. klasse, har sent dem ut som etterforskere og informanter for at jeg kunne skaffe meg informasjon som jeg kunne bruke for å skaffe meg selv publisitet?

annonse

Og så er vi bare en helt vanlig familie med barn som deltar i helt vanlige fritidssysler. De aller fleste barna på skolen her går på fritidsklubben.

Jeg ble fullstendig sjokkert da eggene og steinene begynte å hagle mot huset vårt. Jeg har aldri vært redd for innvandrere og muslimer, men har tenkt at våre barn selvsagt må omgås dem når vi nå bodde i en bydel med stort innslag av innvandrere. Alle våre nærmeste naboer er muslimer, og vi har det aller beste forholdet til dem. De er snille og vennlige og vi har trivdes svært godt med dem som naboer.

At vi selv skulle bli utsatt for grov sjikane når jeg valgte å dele våre opplevelser offentlig, burde jeg sikkert vært forberedt på, men at det skulle bli så mye hatreaksjoner, var jeg ikke forberedt på.

Så dette kan jeg dele med andre nordmenn som velger å fortelle om trakassering fra muslimer.

Våger du å fortelle om dine opplevelser, står både etniske nordmenn og innvandrere parat til å fortsette trakasseringen og gi deg skylden for at du har blitt mobbet!

Jeg er sjokkert.

 Innlegget ble først publisert på Facebook.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474