Utsnitt av flagget til Den islamske staten (IS). Foto: Wiki Images
annonse
annonse

Norske myndigheter har nå bestemt på vegne av folket sitt å hente hjem en kvinnelig norsk statsborger, tilsluttet IS, og med et alvorlig sykt barn og et fysisk friskt barn.

Fysisk frisk er viktig å poengtere da ingen av barna umulig kan være upåvirket av det traumaet en flyktningleir kan gi barn, og særlig en flyktningleir knyttet til terrororganisasjon.

Moren har tidligere takket nei til å få sendt sønnen til Norge for å få nødvendig medisinsk hjelp dersom hun ikke får følge med. Hun har på alle måter brukt sønnen som en slags ankerbarn, der fenomenet tidligere gjaldt barn som kommer alene, og senere søkte om familiegjenforening med foreldrene.

annonse

Les også: NRK fikk viljen sin: Gråtereportasjene om en IS-kvinne har ført til at Norge nå henter tilbake en terrorist

En del av disse barna kom som enslige mindreårige, og selv om ordningen med enslige mindreårige skulle tilsi at man enten var uten foreldre eller omsorgspersoner, så har en del av disse barna klart å få familiene sine til Norge. Når dette nå blir legitimert som humanitær seier, og en nødvendig innsats for humanitære verdier, vil vi med tiden se en fremvekst av slike tilfeller der foreldre dytter barna foran seg for å selv komme ut av det helvete de tidligere søkte av egen frivilje.

Norge gjør rett i å hente hjem guttungen av humanitære grunner, det vil jeg være tydelig på. Moren derimot er ikke i posisjon til å søke om nåde eller bli hentet til freden hun så fint forlot.

Barn skal ikke lide for foreldrenes dumme valg

Det kan vi alle være enige om, men er det ikke en selektiv medfølelse der og en form for selvmotsigelse fra regjeringens side? En annen mor som må ta tøffe valg er kona til en norsk mann. Roy Vega har vært gift med Beatrice Vega i 21 år, og har fire barn sammen med kona som alle er norske statsborgere. Beatrice har etter det jeg har lest både betalt skatt og fulgt norske lover hele veien. Ikke har hun meldt seg inn i noen terrororganisasjon og avlagt trosbekjennelse der, eller vært en fare for den norske stat ved å være en del av verdens farligste terrororganisasjon.

annonse

Hun så muligheten til en billett hjem, og den tok hun

I internasjonal domstol ville den 29 år gamle tidligere IS-kvinnen blitt dømt for krigsforbrytelser. I Norge vil hun mest sannsynlig få noen år i fengsel, etterfulgt av tilbud om avradikaliserings kurs.

Et slikt tilbud er ingen sikker vitenskap. London terroristen Usman Khan som i 29. november 2019 drepte to mennesker, var også en del av avradikaliseringskurs, og slapp ut av fengsel mange år før dommen var sonet ferdig. Kurset Khan deltok i var ment som rehabilitering av terrorister. Senere ble han omtalt som «suksesshistorie». Det er altså ingen garanti for at denne kvinnen ikke vil manipulere til seg både lettere straff og «rehabilitering» kun for å begå terror i Norge.

Hun er ikke her for å hjelpe barnet sitt. Hun så muligheten til en billett hjem, og den tok hun.

Les også: Sylvi Listhaug om henting av IS-kvinne: Vi står ikke bak denne beslutningen

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon