Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Dette er en nyhetsoversikt fra Resett, med de viktigste sakene fra innland. Dette er foreløpig en beta-versjon av et nytt konsept. 

 

10.35: NTB skriver: Aktor har lagt ned påstand om ett års fengsel for 21-åringen som er tiltalt for vold mot en 16-åring som senere døde på Holmlia i Oslo, melder Nettavisen.

annonse

Voldsepisoden skjedde i skoletiden 12. juni 2017 nær Holmlia skole sørøst i Oslo. Den tiltalte var da 18 år gammel.

Mannen er ikke tiltalt for dødsfølgen. Aktor sa i innledningsforedraget sitt tidligere denne uka at Mohammed Altai (16) trolig ikke døde som en direkte følge av volden.


09.35: NTB skriver: Politiet undersøker om blodspor fra en slåsskamp utenfor Prinsdal Grill kan knyttes til 20-åringen som er siktet for drapet i Prinsdal fredag.

I forbindelse med drapet på Halil Kara (21) sent fredag kveld, havnet en kamerat av Kara i slåsskamp med den antatte drapsmannen. Kameraten havnet på sykehus, men ble skrevet ut med lettere skader senere samme helg, skriver VG.

annonse

09.56: NTB skriver: Juridisk rådgiver Janne Danielsen var torsdag på plass i salen der narkotika- og korrupsjonssaken mot den tidligere polititoppen Eirik Jensen blir behandlet.

Danielsen er høyskolelektor ved Politihøgskolen og ble på kort varsel denne uka plukket ut av Spesialenheten for politisaker til å erstatte avdøde Jan Egil Presthus i aktoratet. Hun er midlertidig ansatt i Spesialenheten og har tittelen juridisk rådgiver, opplyste medaktor og assisterende sjef Guro Glærum Kleppe for enheten da retten ble satt torsdag.


08.43: NTB skriver: En overgrepsdømt mann gikk til rettssak for å få legelisensen sin tilbake, men tapte i tingretten.

Mannen ble i 2017 dømt til to års fengsel for seksuelle overgrep mot ei tolv år gammel jente.

Overgrepene skjedde for omtrent 20 år siden, før mannen var utdannet lege, skriver Oppland Arbeiderblad.

annonse

09.01: NTB skriver: Tre personer ble onsdag pågrepet og siktet for grov narkotikakriminalitet i en aksjon i samarbeid med dansk politi.

To ble pågrepet i Danmark, og én er pågrepet i Norge. De vil bli fremstilt for varetektsfengsling, opplyser Kripos.

Personen som er pågrepet i Norge, er dansk statsborger.


03.23: NTB skriver: En mann som i februar 2008 forgrep seg på en kvinne i Stavanger, får straffen forlenget med tre år.

Det kommer fram i en dom fra Asker og Bærum tingrett, skriver Stavanger Aftenblad.

Mannen fra Slovakia ble dømt til sju års forvaring med en minstetid på fire år. Da minstetiden var ferdig sonet for to år siden, begjærte domfelte seg prøveløslatt, først i Asker og Bærum tingrett, deretter i Borgarting lagmannsrett.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon