- Resett - https://resett.no -

Nyhetsoversikt: Ber om ett års fengsel for vold mot 16-åring på Holmlia

Dette er en nyhetsoversikt fra Resett, med de viktigste sakene fra innland. Dette er foreløpig en beta-versjon av et nytt konsept. 

 

10.35: NTB skriver: Aktor har lagt ned påstand om ett års fengsel for 21-åringen som er tiltalt for vold mot en 16-åring som senere døde på Holmlia i Oslo, melder Nettavisen.

annonse

Voldsepisoden skjedde i skoletiden 12. juni 2017 nær Holmlia skole sørøst i Oslo. Den tiltalte var da 18 år gammel.

Mannen er ikke tiltalt for dødsfølgen. Aktor sa i innledningsforedraget sitt tidligere denne uka at Mohammed Altai (16) trolig ikke døde som en direkte følge av volden.


09.35: NTB skriver: Politiet undersøker om blodspor fra en slåsskamp utenfor Prinsdal Grill kan knyttes til 20-åringen som er siktet for drapet i Prinsdal fredag.

I forbindelse med drapet på Halil Kara (21) sent fredag kveld, havnet en kamerat av Kara i slåsskamp med den antatte drapsmannen. Kameraten havnet på sykehus, men ble skrevet ut med lettere skader senere samme helg, skriver VG [1].

annonse
[2]

09.56: NTB skriver: Juridisk rådgiver Janne Danielsen var torsdag på plass i salen der narkotika- og korrupsjonssaken mot den tidligere polititoppen Eirik Jensen blir behandlet.

Danielsen er høyskolelektor ved Politihøgskolen og ble på kort varsel denne uka plukket ut av Spesialenheten for politisaker til å erstatte avdøde Jan Egil Presthus i aktoratet. Hun er midlertidig ansatt i Spesialenheten og har tittelen juridisk rådgiver, opplyste medaktor og assisterende sjef Guro Glærum Kleppe for enheten da retten ble satt torsdag.


08.43: NTB skriver: En overgrepsdømt mann gikk til rettssak for å få legelisensen sin tilbake, men tapte i tingretten.

Mannen ble i 2017 dømt til to års fengsel for seksuelle overgrep mot ei tolv år gammel jente.

Overgrepene skjedde for omtrent 20 år siden, før mannen var utdannet lege, skriver Oppland Arbeiderblad. [3]

annonse

09.01: NTB skriver: Tre personer ble onsdag pågrepet og siktet for grov narkotikakriminalitet i en aksjon i samarbeid med dansk politi.

To ble pågrepet i Danmark, og én er pågrepet i Norge. De vil bli fremstilt for varetektsfengsling, opplyser Kripos.

Personen som er pågrepet i Norge, er dansk statsborger.


03.23: NTB skriver: En mann som i februar 2008 forgrep seg på en kvinne i Stavanger, får straffen forlenget med tre år.

Det kommer fram i en dom fra Asker og Bærum tingrett, skriver Stavanger Aftenblad [4].

Mannen fra Slovakia ble dømt til sju års forvaring med en minstetid på fire år. Da minstetiden var ferdig sonet for to år siden, begjærte domfelte seg prøveløslatt, først i Asker og Bærum tingrett, deretter i Borgarting lagmannsrett.

 

Tegn abonnement [5] eller støtt oss på andre måter [6] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826