Varaordfører i Sandnes Pål Morten Borgli på Frps landsmøte 2019. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

«Striden rundt den IS-siktede kvinnen er ikke en god nok sak å gå ut av regjering på, mener enkelte i Frp. Andre tror partileder Siv Jensen har en god slagplan.»

Dette er ingressen på NTBs rapport fra Frps gruppemøte på Stortinget. De fremhever at «kilder» sier at «slagplanen virker veldig bra». De beskriver en optimistisk forsamling som har «solide forhåpninger om gjennomslag».

NTB har hentet saken fra Stavanger Aftenblad. De gjengir imidlertid ikke uttalelsene til Pål Morten Borgli (Frp). Borgli er varaordfører i Sandnes hvor Frp i mange år har samarbeidet godt med Arbeiderpartiet og ordfører Stanley Wirak.

annonse

Terrorister, ikke barn

Saken dreier seg om terrorister, ikke om et barn, sier Borgli.

– Det går en grense for hvor lenge en kan jobbe på denne måten.

Han avviser at pels, bompenger og iskant kan løse problemet. Han vet hva det går i, men vil ikke si det i mediene. Men han er klar på at dette ikke handler om enkeltsaker.

annonse

Å sitte i regjering er tungt. Selv tidenes veisatsning er til liten hjelp, det er vanskelig å skape begeistring, mener Borgli.

– Er saken stor og viktig nok til å kunne gå ut av regjering på?

– Både òg. Hvis premisset er at saken handler om helsehjelp til en gutt, er den jo ikke det. Hvis premisset er at Norge bøyer av for en terrorist, er den selvfølgelig det.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon