Alle de tre største indeksene på børsen i New York avsluttet handelsdagen torsdag på et høyere nivå enn noen gang tidligere. Foto: Richard Drew / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Aksjehandelen i Tokyo åpnet fredag opp etter at Wall Street steg til nye høyder torsdag på grunn av Senatets godkjenning av en ny nordamerikansk handelsavtale.

Utsiktene til bedre inntjening og en sterkere dollar bidro også til å oppmuntre investorene.

Nikkei-indeksen steg med 0,76 prosent til 24.115,00 poeng da handelen åpnet, mens den bredere Topix-indeksen la på seg 0,49 prosent til 1.737,17 poeng.

annonse

– Det japanske markedet burde levere solide resultater i dag, drevet av en styrket amerikansk aksjehandel som fortsetter å sette rekorder, skriver Okasan Online Securities i en vurdering.

Aksjehandelen på Wall Street steg til nye høyder torsdag etter at Senatet i USA godkjente en ny nordamerikansk handelsavtale.

Alle de tre største indeksene på børsen i New York avsluttet handelsdagen på et høyere nivå enn noen gang tidligere.

Dow Jones-indeksen steg med 0,9 prosent til 29.297,57 poeng. Den bredere indeksen S&P 500 la på seg 0,8 prosent og avsluttet på 3.316,89. Det er første gang denne indeksen har steget over 3.300 poeng.

annonse

Teknologiindeksen Nasdaq hoppet opp 1,1 prosent til 9.357,13 poeng.

Oppgangen følger rekordhandelen onsdag som kom etter signeringen av den første fasen av handelsavtalen mellom USA og Kina.

I Kina åpnet handelen fredag med en svak oppgang. Både indeksene i Shanghai og Shenzhens steg med knappe 0,3 prosent. Hang Seng-indeksen i Hongkong steg med 0,4 prosent.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon