Finansminister Siv Jensen (Frp). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

De tradisjonelle mediene er svært kritiske til Fremskrittspartiets krav til regjeringen og Erna Solberg.

Det har ikke manglet med kritikk fra de tradisjonelle mediene, etter at Fremskrittspartiets leder Siv Jensen tirsdag satte hardt mot hardt og krevde betydelig gjennomslag for partiets saker etter at de andre partiene hadde tvunget gjennom en løsning der en IS-kvinne (29) og hennes barn hentes tilbake til Norge.

Tone Sofie Aglen i VG er kjent for å ha god innsikt og skrive mer balansert enn mange andre aviskommentatorer om Frp. Hun sparer likevel ikke på kritikken denne gangen.

annonse

Les også: Returnerbar IS-kvinne takker NRK-sjef for hjelpen etter gråtereportasjer

«Frps vei videre virker både urealistisk og amatørmessig. Sjansen for at de andre partiene vil gi dem nye gjennomslag, er minimal», skriver hun om Siv Jensens strategi.

Og hun fortsetter slik:

«Det er smått absurd om Frp krever å veksle inn det de kaller «en terrorist» med noen friske penger til bompenger og pelsdyr. Det er rett og slett vanskelig å se hvordan Frp kan komme ut av denne situasjonen med æren, regjeringsdeltakelsen og grasrota i behold.»

annonse

Andreas Slettholm i Aftenposten mener Frp kan pakke sammen sakene sine og komme seg ut av regjeringen. Han anklager partiet for å ødelegge samarbeidsklimaet:

«Å true seg til større gjennomslag er ikke spesielt trivelig for samarbeidsklimaet i regjeringen. Om Erna Solberg er litt som folk flest, må hun snart gå lei av at Frp buldrer i vei med trusler og krav etter eget forgodtbefinnende.»

Berit Aalborg i Vårt Land er opptatt av at saken viser «at regjeringen tenker norsk sikkerhet i et litt større og mer langsiktig perspektiv enn Frps snevre behov for å snakke til egne velgere» .

Sunnmørsposten, regionavisen i det området i Norge med desidert flest Frp-velgere, anklager Frp for å mene at hensynet til barnets liv ikke skal veie tyngst».

Et tydelig unntak i denne sammenhengen er Nordlys-kommentator Tone Sofie Angell Jensen, som minner om alvoret i saken. Kvinnene sluttet seg til en av verdens verste terrororganisasjoner:

annonse

«En av denne morens venninner, som dro til Syria omtrent samtidig henne, skrev begeistret på Facebook om det fantastiske livet i IS-kalifatet. Om alle herlighetene som møtte dem da de ankom: fiks ferdige flotte hus med alt nødvendig inventar, som møbler, kjøkkenutstyr og TV. Og det beste med det hele: alt var gratis!

At det var noen som hadde bodd i husene før islamismens svar på Hollywoodfruer inntok dem, ble ikke nevnt. Heller ikke det at de tidligere eierne enten var drept eller drevet på flukt, plaget husokkupantene. Ingen vil bli overrasket om disse kvinnene nå hevder at dette var helt ukjent for dem. Det vil heller ikke komme som en overraskelse om en del godtroende sjeler her i landet tror dem på det. Strutsing kan tidvis være en norsk paradegren.»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon