Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
Byrådet i Oslo har besluttet at ingen nye flyktninger skal bosettes i Groruddalen og Søndre Nordstrand i år. Oslo kommune skal bosette 210 flyktninger.
annonse

– Vi ønsker en mer mangfoldig befolkning over hele byen, og at nyankomne i større grad skal bli eksponert for norsk språk og kultur. Derfor stopper vi nå bosetting av flyktninger i Groruddalen og Søndre Nordstrand og konsentrerer i stedet bosetting av flyktninger i bydeler med lavere innvandrerandel, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Byrådet har siden 2017 gradvis endret måten flyktninger bosettes på, noe som har ført til at flyktninger i stadig større grad bosettes i bydelene med færrest innvandrere med ikke-vestlig bakgrunn.

– Jeg mener det er helt nødvendig å skjerme områder som allerede har tatt imot mange flyktninger fra før og heller bosette dem i områder med høyere integreringsevne, sier Johansen.

annonse

I 2020 vil Oslo ta imot og bosette 210 flyktninger fordelt på 22 personer i Bydel Gamle Oslo, 23 i Bydel Grünerløkka, 24 i Bydel Sagene, 11 i Bydel St. Hanshaugen, 15 i Bydel Frogner, 25 i Bydel Ullern, 18 i Bydel Vestre Aker, 19 i Bydel Nordre Aker, 23 i Bydel Østensjø og 29 i Bydel Nordstrand.

Bydelene Bjerke, Grorud, Stovner, Alna og Søndre Nordstrand skal ikke ta imot og bosette flyktninger.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon