Jusstudent Aksel Høymo (til høyre på bildet) tildeles SiOs idépris på 100 000 kr for ideen “Lommejuristen”. SiOs styreleder Jonas Virtanen overrakte blomster og diplom til vinneren. Thorstein Diesen for SiO
annonse
annonse

Aksel Høymo mottar SiOs idépris for ideen «Lommejuristen», en app som kan hjelpe studenter i juridiske problemstillinger de møter.

– Jeg har stor tro på at Lommejuristen kan bidra til å gi en større trygghet i studenters hverdag, sier prisvinner Aksel Høymo

SiOs idépris deles ut annethvert år. Høsten 2019 ble konkurransen lyst ut og juryen mottok denne gangen 19 spennende forslag.

annonse

Nå er det klart at ideen «Lommejuristen» er vinneren og mottar prispengene på 100 000 kroner.

– SiOs idépris skal bidra til å realisere idéer som kan gjøre studentmiljøet i Oslo bedre. «Lommejuristen» er et prosjekt som både er realiserbart og vil kunne være til stor hjelp for studenter som skulle oppleve utfordringer for eksempel i leieforhold eller i deltidsjobben, sier SiOs styreleder, Jonas Virtanen.

Gjør jussen tilgjengelig for studenter

I prosjektbeskrivelsen til «Lommejuristen» peker Høymo på hvorfor det er så viktig å gjøre jussen mer forståelig og tilgjengelig for studenter.

annonse

– Det er et problem at jussen gjelder alle, men oppleves utilgjengelig for de fleste. Det gjør at enkelte grupper, som studenter, kan bli utnyttet. Jeg har selv opplevd å bli utnyttet av utleiere, og skulle gjerne kunne ta loven i bruk da, sier prisvinner Aksel Høymo.

«Lommejuristen» skal fungere som en automatisert jurist for de problemstillingene det ikke kreves en advokat for løse.

Brukeren stilles en rekke spørsmål, slik en jurist ville gjort i møte med en klient, og veileder på den måten vedkommende til den regelen som gjelder på forholdet samt en presis og forståelig forklaring av hva det innebærer.

– Målet med «Lommejuristen» er at man raskt skal kunne sette seg inn i de rettigheter og plikter som gjelder i en gitt situasjon. Først vil jeg prioritere arbeidsrett og husleierett, da dette er problemstillinger studenter oftest møter, fortsetter Høymo.

Han har nettopp forsvart masteroppgaven i rettsvitenskap og vil nå ta fatt på det videre arbeidet med realisering av «Lommejuristen».

Om SiOs idépris

annonse

SiOs idépris er en videreføring av Kristian Ottosen-prisen, som sist ble delt ut i 2016.

Målsettingen med prisen er at midlene skal realisere en idé som kommer studenter til gode, enten det er en større gruppe eller Oslo som studentby.

Premiepotten er på inntil 100.000 kroner, som kan gis til ett prosjekt eller deles mellom flere prosjekter. I 2020 tildeles premiepotten til prosjektet «Lommejuristen», en idé sendt inn av jusstudent Aksel Høymo.

Juryen består av studenter valgt av Velferdstinget og styreleder i SiO.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon