Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
annonse
annonse

Så kom den første IS-kvinnen til Norge. Til glede for Abid Raja, Trine Skei Grande og Venstre, men til stor harme for Frp. Krigstypene hyler mot deg i alle landets aviser om en forestående regjeringskrise og at Frp nå må ut av Regjeringen.

Men la oss sitte ned og tenke litt over hva det faktisk er som skjer. Etter den 2. verdenskrigen kom mange frontkjempere og andre som hadde vært i tysk tjeneste tilbake til Norge. Hanna Kvanmo er et kjent eksempel. Hun hadde vært frontsøster og medlem i ungdomsfylkingen til NS. Kvanmo ble idømt åtte måneders betinget fengsel og ti års tap av statsborgerlige rettigheter. På grunn av noen spesielle forhold slapp hun å sone, men fikk ikke igjen sine statsborgerlige rettigheter før tiårsperiodens utløp i 1958. Kvanmo gjorde imidlertid en stor karriere som alle vet i ettertid, hvor hun var alt fra SV-leder, satt i riksrevisjonen og ble medlem av Den norske Nobelkomite.

Les også: Avis-kommentatorer skjeller ut Siv Jensen – Amatørmessig

annonse

Anni-Frid Lyngstad er et annet eksempel. Hennes mor, Synni Lyngstad, ble gravid med en tysk soldat under krigen og resultatet ble Anni-Frid. Som tyskertøs var det ikke mye fremtid for Synni i Ballangen, så hun dro til Sverige med sin datter. Resten er historie. Musikkhistorie. Anni-Frid Lyngstad ble en del av ABBA og gjorde verdenssuksess.

Stort sett klarte alle de titusener som ble dømte for landssvik seg greit i Norge. Men livene deres bar et sterkt preg av hva de hadde gjort. Selv etter at de fikk statsborgerlige rettigheter tilbake, så slet mange. Bare det å få et lån i banken var ikke lett med en slik bakgrunn. Noen angret på hva de hadde gjort, andre var fortsatt overbeviste om at de hadde handlet rett ved å omfavne nazi-ideologien.

Den store forskjellen på alle de menneskene som den gang ble dømte for landssvik og de som nå kommer til Norge i form av IS-kvinner, er imidlertid mange. Disse kvinnene er i all hovedsak ikke norske. At de kan ha et norskt pass gjør dem jo ikke til annet enn norske statsborgere, noe som deles ut på billigsalg i våre dager. Dette er ikke kvinner som har norske tradisjoner og kultur i blodet, men som kommer fra land som er veldig forskjellige fra hva det Norge er. Man kan vri og vende så mye man vil på dette, men det er altså et faktum.

Mange frontkjempere hevdet de ble blindet av ideologien til nazistene. Den store forskjellen på dem og IS-kvinnene er den at nazismen ble knust som ideologi, mens islamismen fortsatt er en maktfaktor. Det er en svært viktig forskjell.

annonse

Så hvor kommer Frp inn i bildet her?

Under de seks årene som Frp har vært i regjering, så er det blitt omlag 200 000 flere innvandrere i Norge. Hvorvidt dette har vært en kamel som har vært ekstra tung å svelge for partiet som ifølge seg selv er for en restriktiv innvandringspolitikk, vites ikke. Men når man nå ser at denne IS-kvinnen fører til at Frp ønsker å bruke henne som en forhandlingspost om bompenger og andre uviktige saker i det store perspektivet, så må man jo begynne å lure på hva som egentlig rører seg i topplokket hos enkelte der. En enkelt kjent terrorist fører altså til et lurveleven, men det faktum at det kan være mange tikkende bomber som allerede er i Norge fordi de har fått komme inn under Frp sin vakt, det nevnes ikke i det hele tatt.

Mange aviskommentatorer i gammelmedia skriver at Siv Jensen har opptrått amatørmessig i denne saken. Det er nesten umulig å ikke være enig i dette. Det finnes de i Frp som har sett galskapen utfolde seg over lengre tid nå, og stått opp og snakket ut om dette. Men de har ikke blitt hørt. Det er nok litt for vanskelig å skulle måtte gi fra seg sorte statsrådsbiler bare fordi man må gå på overtid med seg selv og svelge kameler i en fart og i en mengde som før aldri har vært sett i en norsk regjering.

Frp har gjort seg selv til klovner hvor Siv Jensen fremstår som en moderne versjon av Scaramouche.

Den store vinneren i alt dette er Jonas Gahr Støre. Han kan nå bare vente på dagen han kan overta som statsminister. Trygve Slagsvold Vedum og Senterpartiet blir nok med i den regjeringen, selv om de i det siste har gått motstrøms med AP sin linje i spesielt klimapolitikken.

annonse

Det var jo dette med de sorte statsrådsbilene da…

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon