- Resett - https://resett.no -

Siste: PST orienterer om pågripelsen av terrorsiktet kvinne

Dette er en nyhetsoversikt fra Resett, med de viktigste hendelser innenriks. Dette er foreløpig en beta-versjon av et nytt konsept.


09:56 NTB: Politiets sikkerhetstjeneste pågrep den 29-årige terrorsiktede kvinnen da hun kom til Gardermoen sent fredag kveld. Lørdag informerer PST om pågripelsen.

Kvinnen ble pågrepet av påtalemyndigheten umiddelbart etter ankomsten. Barna får helsehjelp og blir fulgt opp av barnevernet, skriver UD.

annonse

Kvinnen reiste til et IS-kontrollert område i Syria i 2013. I løpet av oppholdet fikk hun to barn. Hun og barna har vært internert i den syriske flyktningleiren Al Hol nordøst i Syria i rundt ti måneder.


00:56 NTB: Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har pågrepet en 29 år gammel terrorsiktet kvinne som kom til Gardermoen sent fredag kveld.

– Bistand til hjemreise ble gitt på humanitært grunnlag fordi vi frykter sykdom hos det ene barnet. Jeg er glad for at vi nå kan avslutte denne krevende konsulærsaken. Jeg takker alle som har bidratt i dette arbeidet, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H).

annonse

Saken om hjemhentingen av den lille familien har skapt voldsom misnøye i Frp, som nå truer med å gå ut av regjeringen med mindre de får innfridd en rekke nye krav.

– Barna fortjener ro og må skjermes. Jeg håper dette respekteres, sier Søreide.


01:31 NTB: En person er død etter en voldshendelse på en institusjon i Hov i Søndre Land fredag kveld. En person er pågrepet og siktet i saken.

Boligprosjektet Hov Nordre ble opprettet i 2010 og var opprinnelig et samarbeid mellom Søndre Land, Nordre Land og Sykehuset innlandets avdeling for sikkerhetspsykiatri, skriver Oppland Arbeiderblad.


23:34 NTB skriver: En person er erklært død etter det politiet betegner som en alvorlig voldshendelse i Hov i Søndre Land fredag kveld. Politiet har kontroll på flere personer.

– Politiet har kontroll på flere personer som var til stede i huset. En større etterforskningsinnsats er igangsatt, opplyser Innlandet politidistrikt ved 22.30-tiden fredag.

annonse

22:12 NTB skriver: En person måtte behandles for skader etter at en halv liter svovelsyre lekket ut på Alnabruterminalen i Oslo.

I alt er fire personer eksponert for den etsende syren, opplyser politiet på Twitter. En av dem fikk svovelsyre på hendene og måtte behandles av ambulanse på stedet.


19:14 NTB skriver: Aktor la fredag ned påstand om tre års fengsel i rettssaken mot en tidligere advokat i Tromsø som er tiltalt for å ha svindlet en tidligere klient.

48-åringen er tiltalt for å ha svindlet en eldre mann for nær en million kroner og for å ha overført 2,5 millioner kroner fra et dødsbo til sin egen konto. Tiltaltes forsvarer ba om full frifinnelse for sin klient i Nord-Troms tingrett.


19:14 NTB skriver: En mann i 40-årene er funnet død i Skien sentrum. Politiet anser dødsfallet som mistenkelig.

En mann i 40-årene er funnet død i Skien sentrum. Politiet anser dødsfallet som mistenkelig. Foto: Theo Aasland Valen / NTB scanpix

– En mann i 40-årene er funnet alene i en trapp ute, sier operasjonsleder Marius Knudsen.

Det er funnet en del blod i oppgangen hvor mannen ble funnet, opplyser innsatsleder Sondre Dahl til Telemarksavisa [1].

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474