- Resett - https://resett.no -

Tidligere Frp-justisminister: Ikke så alvorlig å hente hjem IS-siktet kvinne

Tidligere justisminister Anders Anundsen råder Frp til å ha et «helikoptersyn» på saken om den terrorsiktede kvinnen som hentes hjem fra Syria.

Hjemhentingen har vakt harme i Fremskrittspartiet, og ledelsen har truet med å gå ut av regjeringen. Frp-veteran Anundsen sier til Dagsavisen  [1]at saken ikke nødvendigvis er så alvorlig som den er blitt framstilt.

– Det går selvfølgelig an å ta et helikoptersyn på dette. Vi har tidenes laveste asylinnvandring fordi Frp sitter i regjering, satt opp mot ett menneske man ikke ønsker skal komme til landet. Man kan se saken i det perspektivet, selv om jeg har veldig stor forståelse for frustrasjonen.

annonse

Anundsen mener regjeringsdeltakelsen alt i alt har vært en suksess for Frp, og antyder at det kan være lurt å bli sittende for Frp.

– Min erfaring er at man får mest gjennomslag ved å sitte i regjering, selv om det noen ganger er usedvanlig store kameler som må svelges.

Anders Anundsen er den justisministeren i Erna Solbergs regjering som har sittet lengst (fra oktober 2013 til desember 2016). Han satt på Stortinget for Frp i perioden 2005 til 2017.

Siv Jensen: Krevende situasjon

annonse
[2]

Fremskrittspartiets ledelse jobber nå med å utarbeide sine svar på den krevende situasjonen regjeringen befinner seg i, ifølge partileder Siv Jensen.

– Vi har hele veien fra vår side vært opptatt av å legge til rette for hjelpe barn hjem til Norge. Men vi har også vært helt overtydelig på at det å hjelpe IS-krigere tilbake ved hjelp av norske myndigheter, er uaktuelt for oss, sier Jensen.

– Det har vært vårt standpunkt hele tiden, og det er derfor vi nå står i en krevende situasjon. Frps ledelse jobber nå med å gi våre svar på dette. Jeg har ikke noe mer å si akkurat nå, og jeg kommer tilbake til dere når jeg har noe mer å si, legger hun til.

Frp har varslet en liste med krav til statsminister Erna Solberg (H).

– Jeg skjønner at alle dere er nysgjerrige og jakter nyheter hele tiden, men jeg har ikke noe mer å si akkurat nå, sa en ordknapp finansminister.

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse