Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Kristian Kahrs angriper i et innlegg i Resett et Dagen-intervju fra mandag 13. januar med doktor Hannah M. Strømmen.

Hun har forsket på Anders Behring Breiviks bruk av bibeltekster i det manifestet terroristen publiserte rett før han innledet massemyrderiene.

Kahrs må få være så uenig han vil både med forskeren og med innholdet i artikkelen. Det har jeg ingen problemer med. Det jeg derimot har synspunkter på, er hans angrep på Dagens journalist Jakob Bjørnøy og måten han trekker vedkommendes integritet i tvil på.

annonse

La en ting være tindrende klart: Jakob Bjørnøy jobber på oppdrag fra meg som sjefredaktør, og det er jeg som er ansvarlig for alt som kommer på trykk. Han er en god journalist og har min fulle tillit.

Les også: Løgnen om kristenheten til Anders Behring Breivik

Hvis du skal kritisere denne artikkelen, Kristian Kahrs, så kritiser meg. Det er jeg som er rette adressat.

annonse

Når det gjelder selve innholdet i Kahrs innlegg, så synes det bygd på en grunnleggende misforståelse. At Dagen intervjuer en forsker på reportasjeplass betyr da selvfølgelig ikke at vi som avis nødvendigvis er enig i det vedkommende sier.

Intervjuet med doktor Strømmen er da også langt fra det eneste vi har skrevet om Anders Behring Breiviks forhold til kristendommen. I 2015 trykket vi utdrag fra et brev terroristen hadde sendt til vår redaksjon der han klart understreket at han «ikke er, og aldri har vært, kristen». Som om det ikke var nok så kalte Breivik i brevet Jesus for «patetisk».

­- Det er få ting i verden som er mer patetisk enn Jesus-skikkelsen og hans budskap, og jeg har alltid foraktet den svakheten og den internasjonalismen som kirken representerer, skrev Breivik.

Dagen har også på kommentar- og lederplass argumentert for at det er feil å oppfatte Anders Behring Breivik som en kristen.

Men det betyr ikke at vi dermed er uinteressert i å høre andres tanker og synspunkter. Et seriøst medium refererer selvfølgelig både meningsfeller og meningsmotstandere.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon