– Vi ber staten om å gjennomgå regelverket og inkludere flere med store behov for helsehjelp for å hindre tap av liv og store helseplager, sier helsebyråd Robert Steen (Ap) i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

Byrådet i Oslo mener staten bør ta større ansvar for helsehjelp til personer som ikke har lovlig opphold i Norge.

Byrådet øker i år støtten til Helsesenteret for papirløse migranter fra en halv million kroner til 1,6 millioner, men ønsker at staten skal ta større ansvar.

– Vi er bekymret for at sårbare mennesker i en vanskelig situasjon som i dag ikke har rett på et tilbud faller utenfor. Vi ber derfor staten om å gjennomgå regelverket og inkludere flere med store behov for helsehjelp for å hindre tap av liv og store helseplager, sier Robert Steen (Ap), som er byråd for helse, eldre og innbyggertjenester, til Dagsavisen.

annonse

Hvor mange papirløse det er i Oslo er det ingen eksakte tall på, men Helsesenteret, som drives av Kirkens Bymisjon, har hatt i overkant av 4.800 pasienter siden oppstarten for ti år siden.

– I fjor hadde vi cirka 800 pasienter, sier virksomhetsleder Linnea Näsholm ved Helsesenteret for papirløse migranter til Dagsavisen.

Personer uten lovlig opphold har i dag rett til øyeblikkelig helsehjelp og helsehjelp som er helt nødvendig og ikke kan vente.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon