Norges Klima- og Miljøminister Vidar Helgesen (H) er i FN's hovedkvarter i New York og signerer avtalen som ble framforhandlet foran og under klimatoppmøtet COP 21 (Conference of the Parties) i Paris på tampen av 2015. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / NTB scanpix
annonse
annonse

Paris-avtalen: Norge lover å kutte klimagassutslipp med 40 prosent innen 2030 mens de største landene lover å øke.

For å bli enige om Paris-avtalen så fikk landene som har undertegnet selv bestemme hva slags mål de ville sette seg. Norge forpliktet seg til å kutte klimagassutslipp med 40 prosent innen 2030 enda det ikke var nødvendig. Store land som slipper ut mest klimagasser valgte motsatt vei å gå, skriver Nettavisen.

Land som Indonesia, Kina og Vietnam lover slett ikke å kutte, men heller øke sine klimagassutslipp med henholdsvis 535, 450 og 1164%. Bare India alene vil øke sine klimautslipp med hele 495 prosent sammenlignet med hva de slapp ut i 1990. Det er en utslippsøkning på omtrent 64 ganger så mye som Norges utslipp.

annonse

Les også: Miljøekspert i 1972: Vi har ti år på oss for å hindre katastrofen

Slik det er i dag så står Kina, USA, India og Russland for over halvparten av alle utslippene, og av disse så har Kina og India altså lovet å øke sine utslipp, og det voldsomt. USA har trukket seg fra avtalen, men har i likhet med Russland lagt opp til en flat utvikling.

Hvert år fødes det omtrent 140 millioner barn i verden, mens det dør rundt 56 millioner. Størsteparten av befolkningsveksten skjer i Afrika og Asia. Innen 2050 mener klimaforskere at verden skal ha netto null klimagassutslipp. Det mener de altså at skal skje med en befolkning som er omtrent to milliarder større enn i dag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon