- Resett - https://resett.no -

Helgheim: Ingen hadde ventet en endring i trusselbildet

Frps innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim mener den hjemvendte terrorsiktede IS-relaterte kvinnen utgjør en trussel mot Norge på sikt.

– Ingen ventet at PST skulle endre trusselbildet som følge av at en person de har full kontroll på, kommer hjem, sier Helgheim til NTB lørdag ettermiddag.

Helgheim kom med kommentaren som et svar på PST-sjef Hans Sverre Sjøvolds utsagn om at kvinnens tilbakekomst ikke forandrer trusselbildet i Norge tidligere i dag.

annonse

Ressursbruk

Helgheim sier at NTB at han reagerer på den voldsomme ressursbruken en overvåkning av kvinnen innebærer.

– Trusselen kan stagges ved at hun overvåkes og fotfølges i framtiden. Men til hvilken pris, sier han.

annonse

– Jeg syns det er problematisk at man bruker enorme ressurser på én person. Ifølge mediene måtte hun fotfølges av ti personer. Dette koster. Jeg tror at når folk ser bildene og omfanget som kreves for å stagge potensielt farlige personer, så gjør det inntrykk, fortsetter han.

Hensyn

Ifølge NTB har Helgheim har tidligere uttalt til NRK  [1]at det viktigste hensynet er å «beskytte norske innbyggere mot terrorfare», og at «det hensynet må komme foran hensynet til barnet».

– Jeg står for den uttalelsen, ingenting har endret seg siden da, sier Helgheim til NTB.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474