Partileder og finansminister Siv Jensen, som fyller 51 til sommeren, har hatt sentrale lederverv i partiet som nestleder, parlamentarisk leder og leder i 21 år. De siste 14 årene har hun ledet partiet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Sentrale Frp-folk mener det ikke er naturlig at Frp fortsetter med Siv Jensen som leder hvis partiet blir et opposisjonsparti.

Jensen har samarbeidet tett med Erna Solberg de seks siste årene. Dersom hun og Frp går ut av regjeringen, vil det kunne utløse en debatt både om Jensens lederrolle og om hvordan Frp skal opptre som opposisjonsparti. Det opplyser flere kilder i Frps stortingsgruppe. De tilhører ulike fløyer i partiet, skriver Aftenposten.

En kilde spår en splittet gruppe mellom en del «moderate politikere» og den mer opprørske fløyen. Samme person gir tydelig uttrykk for at vedkommende ikke tror Jensen vil kunne fortsette som leder, dersom partiet havner i opposisjon.

annonse

Alle Aftenposten har snakket med understreker at Frp har et tydelig vedtak på at partiet ikke støtter en regjering det ikke er en del av.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon