Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

«Svært spent situasjon mellom gjenger i Oslo sør og øst»

Gjengkonflikten ulmer syd i hovedstaden etter drapet på Prinsdal.

Tre personer er nå siktet i forbindelse med drapet på Halil Kara (21)i ved Bislett Kebab på Prinsdal i Oslo syd forrige helg.

annonse

I en kjennelse fra Oslo tingrett kommer det frem at det nå er en meget spent stemning blant gjengene i Søndre Nordstrand, en av bydelene med høyest andel innvandrere i befolkning i hovedstaden.

«Etter det opplyste har det i løpet av de siste ukene oppstått en svært spent situasjon mellom gjenger i Oslo sør og øst, som siktede er en del av», heter det i kjennelsen som ble avsagt torsdag.

Ifølge Aftenposten har det vært flere konflikter mellom unge menn fra Holmlia og unge menn fra Mortensrud.

annonse

Folk i nærmiljøet viser blant annet til en hendelse under en festival på Holmlia i fjor sommer. Der skal avdøde Kara ha vært involvert.

Kilder i politiet sier også at konflikten tas inn i moskeen. På fredag var det stort politioppbud ved en moské på Holmlia i forbindelse med fredagsbønnen. Politiet fryktet hevnaksjoner etter Prinsdaldrapet. Mange kjente gjengkriminelle var etter det Resetr får opplyst tilstede.

– Situasjonen på Oslo øst er helt ute av kontroll, og galskapen har såvidt startet, sier en politimann lørdag ettermiddag til Resett.

Saken ble oppdatert 20:42.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse