Helge Lurås. Illustrasjonsbilde. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Som enkelte vil ha lagt merke til har kommentarfeltet blitt stengt på en artikkel i dag. Det skyldes at NTB har tatt kontakt og bedt oss om å stenge kommentarfeltet på alle saker fra NTB som har med den terrorsiktede kvinnen å gjøre. 

Vi vil måtte stenge kommentarfeltet på noen flere artikler de neste timene, men allerede godkjente kommentarer på disse artiklene vil forbli synlige. Nye kommentarer kan imidlertid ikke legges til.

NTB benyttet høsten 2019 det faktum at Redaktørforeningen har nektet meg opptak, noe som også holder oss utenfor PFU, som mulighet til å innføre særregler for Resetts bruk av deres artikler. Løpende kriminalsaker og «andre hendelsesnyheter» skulle deretter ikke ha kommentarfelt. NTBs mener det også skal gjelde «saker som erfaringsmessig utløser mye aggresjon i kommentarfeltet».

annonse

Siden NTB innførte disse kravene har vi prøvd å omgå det mest mulig med å skrive egne sitatsaker eller også lage korte utdrag fra NTB som vil legger i en egen nyhetsstrøm. Les mer om vår strategi her.

Med dager med svært mange nyhetssaker, har vi imidlertid ikke stor nok bemanning til å lage egne saker av alt vi mener har nyhetsverdi. Etter at NTB tok kontakt idag, måtte vi altså stenge kommentarfeltet på én sak som allerede var lagt ut.

Vi beklager de pålegg vi har fått og beklager overfor dere lesere. Vår ambisjon er å holde kommentarfeltet åpent og la dere kommentere. Vi prøver å holde antall artikler uten kommentarfelt til et minimum. På hektiske nyhetsdager må vi jobbe ekstra for å skrive egne nyheter der andre medier står fritt til å benytte NTB.

annonse

Hvis du ønsker å støtte oss slik at vi kan holde en bemanning som gjør det mulig å skrive enda flere saker selv, tegn et av våre abonnement eller støtt oss på andre måter.

Vipps nummer 124526.

Kontonummer 1503.94.12826.

SMS “Resett” (200,- en gang) eller SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) eller “Resett 20” (20,- pr. mnd.) til 2474.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon