Harry og Meghan må tilbakebetale millioner brukt til oppussing av bolig. FOTO: (Daniel Leal-Olivas/Pool Photo via AP, file)
annonse
annonse

Prins Harry og Meghan Markle må tilbakebetale offentlige midler brukt til oppussing.

Foruten at paret ikke lenger er arbeidende medlemmer av kongefamilien, og dermed ikke skal motta lønn for å utføre kongelige oppdrag, skal Harry og Meghan tilbakebetale penger brukt til oppussing av bolig i England.

I meldingen fra dronning Elisabeth lørdag heter det at et oppgjør med den britiske kongefamilien betyr at prins Harry og Meghan Markle vil måtte betale tilbake 2,4 millioner engelske pund tilsvarende 28 millioner norske kroner til den britiske staten.

annonse

Etter vielsen ble offentlige midler brukt til å renovere parets bolig Frogmore Cottage, som ligger ved siden av Windsor Castle.

Prins Harry og Meghan Markle vil beholde boligen, men betaler tilbake pengene, skriver Buckingham Palace i sin pressemelding.

Harry og Meghan skal ikke lenger omtales som «kongelige høyheter»

annonse

Beholder prinsetittel

Prins Harry og Meghan Markle skal slutte å bruke sine HRH-titler og i meldingen fra Buckingham Palace heter det at den nye ordningen innebærer at paret er «pålagt å gå tilbake fra kongelige plikter, inkludert offisielle militære utnevnelser».

Paret vil bli kjent som Harry – hertug av Sussex, og Meghan – hertuginne av Sussex, fra våren.

Selv om de ikke vil bruke HRH-titlene sine, vil de fortsatt beholde dem og Harry, som ble født en prins av Wales, vil forbli en prins.

“Denne nye modellen trer i kraft våren 2020,” heter det i meldingen fra Buckingham Palace.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon