Statsminister Boris Johnson planlegger å flytte Overhuset i Parlamentet ut av London. Byen York i nordøstlige England er favoritt, melder Sunday Times. Foto: Liam McBurney / PA via AP /NTB scanpix
annonse
annonse

Statsminister Boris Johnson planlegger å flytte Overhuset i Parlamentet ut av London. Byen York i nordøstlige England er favoritt, melder Sunday Times.

Birmingham er også med i kampen om det om å huse Parlamentets øverste kammer, skriver avisen.

Det konservative paritet sikret seg mange av stemmene i Nord-England i valget i desember. Med hele 364 av de i alt 650 setene i Underhuset oppnådde den britiske statsministeren det sterkeste konservative flertallet siden 1987.

annonse

Johnson har lovet å øke investeringene nord i landet, en region som ble sterkt rammet av nedgangen i industrien og innstrammingspolitikken under finanskrisen.

Forrige uke skal statsministeren ha gitt ordre om å begynne planleggingen av flyttingen, et tegn på at de konservative ønsker å holde fast på velgeroppslutningen i området, hevder Sunday Times.

En ubrukt offentlig eiendom nær jernbanestasjonen i York skal være pekt ut som tomt for det nye kammeret, skriver avisen uten å oppgi noen kilder.

York, som ble grunnlagt av romerne og er kjent for den store katedralen fra middelalderen, er førstevalget framfor Birmingham, Storbritannias nest største by, skriver Reuters.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon