LO-leder Hans-Christian Gabrielsen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
annonse
annonse

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen blir forbannet når en av Norges rikeste menn klager over at han betaler for mye i skatt.

Stein Erik Hagen mener formuesskatten er meget urettferdig og det får Gabrielsen til å se rødt, skriver Børsen.

– Dette er direkte usmakelig. Hagen eier ikke magemål, tordner han.

annonse

Hagen, som har en anslått nettoformue på 28 milliarder kroner, er skuffet over at statsminister Erna Solberg ikke har gjort mer for å kutte formuesskatten.

– Jeg synes at formuesskatten er meget urettferdig, da den bare rammer norske eiere. Den svekker også nasjonalt eierskap, uttalte Hagen.

Hagen har donert 10 millioner kroner til Høyre, tre millioner til Frp og én million til hver av KrF og Venstre, og synes ikke at regjeringens kutt i formuesskatten med sju milliarder kroner er nok.

annonse

Gabrielsen mener imidlertid at Hagen ikke har noe som helst slags innsikt i hvordan regjeringens, ifølge ham, usosiale skattekutt har rammet.

– Vi har en særdeles høyreorientert regjering som i seks år har drevet med politisk plyndring av vanlige arbeidsfolk og de svakeste i samfunnet, hevder han.

– Regjeringa har kuttet i pendlerfradraget, arbeidsavklaringspenger, barnetillegget for uføre, bilstøtte til funksjonshemmede, arbeidsmarkedstiltak og tannlegestøtte – for å nevne noe. Samtidig er maksprisen i barnehagene økt. Fagforeningsfradraget har stått stille siden 2013, noe som gir reelt økt skatt for alle organiserte. Og kjøpekraften til pensjonistene er redusert fordi pensjonene er underregulert, tordner Gabrielsen.

Hagen tror at Gabrielsen har misforstått.

– Jeg velger å tro at Hans-Christian Gabrielsens ytringer om meg beror på misforståelser og feilaktige framstillinger i pressen, avslutter han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon