Brevet fra Lotteritilsynet til Apple inneholder en liste med mer enn 30 navngitte apper. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Spilloperatører uten tillatelse til å tilby pengespill i Norge står bak et 30-talls ulike pengespill tilgjengelig i Apples norske App store, melder E24.

I et brev til Apple sendt forrige uke skriver Lotteritilsynet at det har identifisert flere apper som er tilgjengelige i Norge og som tilbyr pengespill hos operatører som ikke har nødvendig lisens til å tilby slike.

Rådgiver Rannveig Gram Skår hos Lotteritilsynet bekrefter innholdet i brevet overfor E24 og sier brevet er en oppfordring til Apple om å undersøke om appene er i tråd med deres retningslinjer.

annonse

– Vi tolker Apples retningslinjer dit hen at appene ikke skal være tilgjengelig der hvor de ikke har nødvendig lisens, sier Skår.

Brevet til Apple inneholder en liste med mer enn 30 navngitte apper.

Lotteritilsynet har også tidligere sendt lignende oppfordring til Apple. Den gang ble resultatet at appene ble gjort utilgjengelige i Norge.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon