Det ventes svært mye nedbør i Nordland mandag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
annonse
annonse

Det er sendt ut oransje farevarsel for deler av Nordland. Det ventes svært mye regn, opp mot 70 millimeter på tolv timer enkelte steder.

Verst blir det på Helgeland, hvor det mandag kveld kan komme 60–70 millimeter nedbør i løpet av tolv timer. Fra Saltfjellet og videre nordover i fylket kan det komme mellom 35 og 50 millimeter nedbør i samme tidsperiode.

– Det anbefales å vurdere behov for forebyggende tiltak, opplyser meteorologene søndag.

annonse

Fra før av har NVE sendt ut gult farevarsel for jordskred i Nordland, Trøndelag og på Vestlandet som følge av mye nedbør.

Dessuten er det stor snøskredfare i ni regioner rundt om i landet. Dette gjelder Helgeland, Salten, Svartisen, Sunnmøre, Indre Fjordane, Indre Sogn, Voss og Hardanger.

– Mandag venter en ny runde med mildvær, kraftig vind og mye nedbør. Vi har derfor sendt ut varsel om stor snøskredfare i flere regioner, opplyser NVE.

annonse

Snøgrensen er ventet å ligge så høyt som 1.000-1.500 meter over havet.

Stor snøskredfare betyr at NVE venter naturlig utløste skred som kan bli store, og skredutsatte veier og bebyggelse vil være utsatt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon