Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet siden 31. oktober i fjor. Politiet mener hun ble bortført fra sitt hjem i Sloraveien i Lørenskog. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet har ikke lenger noen innvendinger mot at familien til Anne-Elisabeth Hagen bruker pengedusører for å få nye opplysninger i saken.

Ifølge NTB, har politet tidligere frarådet dette.

– Etter politiets oppfatning er det noen betenkeligheter når det gjelder å utbetale dusør, og vi har vært rådgiver overfor familien vedrørende dette. Dusør har på nytt vært tema, og vi har gjort nye konkrete vurderinger. Slik saken står nå, har politiet ikke innvendinger til at familien eventuelt velger å bruke dusør som et mulig virkemiddel, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt til Nettavisen.

annonse

Brøske sier at innvendingene til politiet blant annet går ut på hvilke motiver personer kan ha, og hvor troverdig eventuelle opplysningene er. De er nå av en annen oppfatning.

– På den annen side kan det føre til at informasjon som ikke ellers hadde kommet fram, blir kjent. Dette har vi også tidligere gitt uttrykk for til familien, sier politiinspektøren.

Intensivering

annonse

NTB skriver at politiet nå intensiverer søket etter den 69 år gamle kvinnen.

– Det har gått fjorten måneder uten at vi har fått noen livstegn. Det er ingen endring i vår hovedhypotese om at vi mener vi står overfor en drapshandling. Det er viktig å finne henne. Det sitter blant annet også en familie som har behov for å få noen svar, sier Brøske.

– Vi utelukker heller ikke søk i utlandet. Med kunnskapen og erfaringen vi har om nærområdet, er det naturlig at det er ett av områdene vi kommer til å lete, legger han til.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon