Unge Venstre-leder Sondre Hansmark. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
annonse
Unge Venstre-leder Sondre Hansmark frykter flere Venstre-seiere kan nulles ut hvis Frp går ut av regjering. Han frykter mest for rusreformen.
annonse

Hansmark sier til Dagbladet at førsteønsket hans er at Frp forblir i regjering nå.

– Venstre har fått til flere seiere i regjering som det egentlig ikke er flertall på Stortinget for. Jeg tror nok mange Venstre-seiere fra regjering kan ryke. Det jeg er mest redd for er egentlig rusreformen. Hvis Frp går ut, tror jeg ikke man får en ordentlig god rusreform. Derfor håper jeg de forblir på innsiden, sier Unge Venstre-lederen.

Stortingsrepresentant Åshild Bruun-Gundersen (Frp) mener det er for tidlig å spekulere rundt saken, men sier at det er elementer i rusreformen de er uenig i som primærstandpunkt, men som de har gått med på i regjeringsplattformen.

annonse

Rusreformutvalget leverte sin innstilling i desember.

– Det er åpenbart at Frp vil stille seg annerledes til reformen hvis vi er utenfor regjering, sier Bruun-Gundersen til Dagbladet.

Mandag skal Frp-leder Siv Jensen møte statsminister Erna Solberg (H) for å drøfte Frps hemmelige kravliste for å forbli i regjeringen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon