Foto: Morten Holm / SCANPIX
annonse
annonse

I følge arbeiderpartipolitiker og den tidligere redaktøren i pressestøtteorganet Dagsavisen så har ingen finansministere tidligere kritisert regjeringen. Bare det mener han at burde være nok for statsminister Solberg å gi henne avskjed.

– I andre land hadde statsministeren avsatt finansministeren etter et oppgjør som kan minne om et kuppforsøk. Men ikke her i landet, med denne regjeringen, skriver han i Dagsavisen.

Arne Strand mener at finansminister Jensen har nesten like mye makt i regjeringen som statsministeren. Men i neste setning forteller han at Trine Skei Grande og Kjetil Robstad overkjørte Siv Jensen, hun ble nedstemt i saken om IS-kvinnen. Da Frp reagerer så er det et kuppforsøk. Mulig Strand har en annen definisjon enn oss andre av begrepet «kupp», i alle fall i konteksten demokrati. Det eneste kuppet begått i Norge siden grunnloven sto Vidkun Quisling for i april 1940.

annonse

Les også: Arne Strand kobler Sylvi Listhaug til «nyfascisme»

Uenighet er ikke «kupp», men en grunn til å sette seg ned og se om en kan komme til en løsning. Det er heller ikke «et kupp» om de ikke blir enige og Frp takke for seg i regjering. De kommer nok likevel til å være et støtteparti for regjeringen – velgerne foretrekker Solberg fremfor Støre og hans samarbeidspartnere.

– Hvis hun hadde satt sin stilling inn på å få stanset hjemsendelsen, hadde resultatet kanskje blitt et annet. Hun gjorde ikke det. Siv Jensen satset på at partiet ville svelge IS-kamelen. Siv Jensen feilberegnet sitt publikum.

annonse

Den blir litt for lettvint. I det store og hele er dette en forsvinnende liten sak. Men for mange velgere og personer innen partiet ble saken om IS-kvinnen dråpen som fikk begeret til å renne over.

Les også: Dagsavisen dummer seg ut

– Frp mener at hjemturen til Norge for den norsk-pakistanske IS-kvinnen og hennes to barn er en sak om beredskap og sikkerhet. For de andre partiene på Stortinget er det en barmhjertighetssak.

Det er en vesentlig forskjell på realpolitikk og idealpolitikk – Arne Strand argumenterer godt for å tilhørere sistnevnte. For slike er det ikke uvanlig å la følelsene ta overhånd. Men det spørs om han heller bør forholde seg til normal argumentasjon:

– Å hevde at hun representerer en trussel mot rikets sikkerhet, er det rene tøv. Man må være hjernevasket av Frps propagandaapparat for å bite på den.

Les også: Dagsavisen kaster sten i glasshus med hetsanklager mot Resett

Beklager Arne Strand, slike følelsesutbrudd er det som gir grobunn til en forsterket polarisering. Det er noe ingen er tjent med.

– Landet er ikke tjent med et regjeringsparti som ikke tenker på andre enn seg selv. Moralen er: Skit i Norge, leve Toten, avslutter arbeiderpolitiker og tidligere redaktør i Dagsavisen sin politiske «analyse».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon