Illustrasjonsfoto Brexit. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Mer enn tusen banker, kapitalforvaltere, betalingsselskaper og forsikringsselskaper i EU planlegger å åpne kontorer i Storbritannia etter Brexit, slik at de kan fortsette å betjene britiske kunder.

De nye kontorene og personalet vil bidra til å dempe tapet av virksomhet som går den andre veien, når den nåværende ufrie toveis direkte tilgangen mellom Storbritannia og EU tar slutt i desember etter en Brexit-overgangsperiode, melder Reuters.

Som et første skritt har selskapene, som til nå har vært i stand til å betjene britiske kunder direkte fra hjemmebasen, søkt om midlertidig tillatelse til å operere i Storbritannia etter 31. januar da Storbritannia forlater EU-blokken, melder konsulentselskapet Bovill, som har benyttet tall innhentet fra Storbritannias Financial Conduct Authority for å trekke sin konklusjon.

annonse

– Disse tallene viser tydelig at mange bedrifter ser Storbritannia som Europas fremste knutepunkt for finansielle tjenester, sa Michael Johnson, konsulent hos Bovill til Reuters.

Artikkelen fortsetter under.

Johnson inviterer til brexit-feiring

annonse

Selskaper fra mange land

Mer enn 300 finansfirmaer i Storbritannia har åpnet EU-knutepunkt for å fortsette å betjene kunder i EU-blokken etter Brexit, ifølge en fersk undersøkelse fra New Financial tenketank.

Omfanget av tilgangen til hverandres markeder etter desember 2020 er underlagt forhandlinger mellom EU og Storbritannia, men selv det beste tilfellet vil sannsynligvis ikke dekke hele spekteret av finansielle tjenester.

Fra Bovill heter det at 228 firmaer fra Irland har søkt om midlertidig tillatelse til å fortsette å betjene britiske kunder inntil de får full autorisasjon for et nytt britisk knutepunkt.

Dublin er også et populært sted for UK-baserte forsikringsselskaper og kapitalforvaltere, som trenger et EU-knutepunkt, noe som gjenspeiler de sterke båndene mellom de to landene.

Også finans- og forsikringsbedrifter fra Frankrike, Kypros og Tyskland har søkt om henholdsvis 170, 165 og 149 tillatelser, melder Reuters.

– Rent praktisk betyr disse tallene at europeiske firmaer vil kjøpe kontorlokaler, skaffe seg ansatte og engasjere juridiske og profesjonelle rådgivere i Storbritannia, sier Michael Johnson i Bovill.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon