På Stortinget sitter det mange politikere, som er for feige til å vurdere NRKs samfunnsmakt og pressestøtten. Illustrasjonsbilde. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
annonse
annonse

Da Venstre i 2018 kom inn i regjeringen, var en av konsekvensene at det plutselig ble kroken på døra for norske pelsdyrbønder, som er tvunget til å avvikle driften.

Regjeringens forslag til kompensasjonsordning har skapt stor misnøye,også etter at regjeringen kort tid før jul lanserte en revidert ordning med 800 millioner kroner i potten. Ifølge landbruksminsiter Olaug Bollestad innebærer ordningen at pelsdyrbønder får tid på seg fram til 2025 til å avvikle driften. 

Les også: «Ei anna næring enn pelsdyrnæringa hadde neppe blitt handsama på denne måten»

annonse

Blant annet har flere vært misfornøyd med at revebønder kompenseres dårligere enn minkbønder. 

Nå sier Frps Morten Ørsal Johansen (Frp), som var saksordfører for pelsdyravviklingen i næringskomiteen at det er gode muligheter for omkamp. 

– Den muligheten er mer enn stor og den skal vi benytte nå, skriver han i en teksmelding til Resett. 

annonse

Les også: Pelsdyrbonde om kompensasjonsordning: Svik og maktovergrep

Saken har skapt sterk misnøye fra Senterpartiet, som nå kan skape flertall sammen med Frp for en bedre ordning. 

– Denne regjeringen har brutt med den næringsfriheten vi tradisjonelt har hatt i Norge. Regjeringen har innført et nasjonalt forbud mot hold av pelsdyr, sa næringskomiteens leder Geir Pollestad (Sp)  da saken var oppe i Stortingets muntlige spørretime i januar.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon