Strømsgodsets trener Henrik Pedersen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
annonse
annonse

Henrik Pedersen er i gang med sin første pre-season som Strømsgodset-trener. Dansken er glad for å være igang.

Danske Henrik Pedersen ble Strømsgodsets nye hovedtrener fra slutten av juni i 2019, og han overtok jobben etter Bjørn Petter Ingebretsen.

Godset havnet som nummer 11 av 16 lag i Eliteserien i 2019-sesongen med 32 poeng og unngikk nedrykk.

annonse

Artikkelen fortsetter under.

Rosenborg: – Kvaliteten er høyere

Glad for å være igang

Pedersen har hatt hånd om laget i fjor høst og i vinter, og i forrige uke var spillere og trenere samlet igjen på Marienlyst etter juledvale.

annonse

De tre første dagene gikk med til fysiske tester og screening – deretter er det fotballøkter på Gulskogen fra neste uke, melder Strømsgodset på egen nettside.

Henrik Pedersen har brukt ferien til å planlegge pre-season og nå har han og teamet gjort unna de siste forberedelsene.

– Det er fantastisk å være i gang igjen. Jeg har gledet meg masse, jeg synes vi har hatt en lang ferie og det er deilig å være tilbake, smiler han.

Slik spilles kampene i Eliteserien 2020

Kan vente seg hardkjør

annonse

Spillerne kan vente litt av et hardkjør den kommende perioden.

– Jeg håper de liker å løpe, for de kommer til å løpe en hel del, sier Henrik og legger til:

– Kunsten er å trene hardt og trene på det vi gjerne vil ha mer av. Det blir riktig hardt, men vi vil gjerne bygge i stedet for å bare nedbryte. Det skal være fete treninger, det skal være morsomme treninger, det skal være harde treninger – og det skal hele tiden gi mening for å utvikle det vi gjerne vil ha mer av.

– Ser lys i øynene på spillerne

Godsets nettside sier Pedersen at Strømsgodset i år har et godt fundament og han opplever spillerne som sultne på suksess.

– Jeg så at det var lys i øynene på dem. Jeg kunne merke gleden over å være tilbake, jeg kunne merke takknemligheten over å være en del av det her. Og den sulten vi startet med da jeg kom, den skal vi videreutvikle.

– Nå har vi et helt annet fundament enn da jeg kom, et fundament på et riktig godt nivå. Den sulten og den takknemligheten skal være kjennetegnet for hver dag vi arbeider. Vi skal vise hvem vi er hver eneste dag, på alle treninger, i våre treningskamper. Og så skal vi ha mot til å lære nye ting, sier han.

Var på studietur i Leeds

annonse

– Det var for det første en super spennende tur. Jeg har fulgt Bielsa (Marcelo Bielsa Leeds trener red. anm.)  fra avstand og han spiller med en tilsvarende intensitet som jeg selv står for, men prinsipper i ulik retning.

– Han bygger alt på det individuelle, mens jeg bygger alt på det kollektive. For meg var det fysiske i forhold til pre-season og ukeplaner interessant for meg. Og den måten han skaper og angriper rom offensivt er spennende og hans måte å trene en mot en.

Henrik Pedersen merker at forventningene til Strømsgodset er høyere nå enn da han kom til klubben. Det blir en ny type utfordring for spillerne.

– Det er en av de tingene vi skal lære denne sesongen. Vi skal spille med forventninger om at vi leverer noe godt. Det er et annet press, men uansett hvilket press det er utenfra så skal vi ha fokus på våre prestasjoner, vår utvikling av spillestil, vår gameplan og det er hva vi arbeider videre med hver eneste dag, sier han.

4. april i år starter Strømsgodset opp i årets Eliteserie med hjemmekamp mot Viking.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon