SDs logo foran regnbueflagget. Skjermdump
annonse
annonse

– Herved kommer jeg, for andre gang i mitt liv, ut av skapet. Jeg er nemlig Sverigedemokrat,i tillegg til homoseksuell.

Dette skriver Fredrik Thool i et debattinnlegg i Aftonbladet. Thool studerer jus ved Uppsala. Han anser ikke Sverigedemokraterna (SD) som et homofobisk parti:

– De fremstår snarere som en forestilling deres politiske motstandere må opprettholde for å avskrekke flere personer fra å stemme på dem.

annonse

Thool nevner Sölvesborg kommunes beslutning om å ikke flagge med regnbueflagg, hvor Thool sier seg helt enig i at politisk ladede symboler ikke bør pryde offentlige flaggstenger i Sverige.

Bryr seg ikke om partiets historie

SD blir ofte anklaget for sin bakgrunn som et høyreekstremistisk, nazistisk parti. Thool er klar over dette:

annonse

– Vel, det korte svaret er at jeg faktisk ikke bryr meg. Jeg bryr meg om skattepolitikk, forsvarspolitikk, energipolitikk og migrasjonspolitikk. Jeg bryr meg derimot ikke hva enkelte komunnepolitikere skriver på Facebook eller hva som skjedde på et partimøte for 30 år siden.

Thool bekymrer seg for Sveriges fremtid, og sin niese som skal vokse opp i et land stadig mer preget av vold fra en innvandret minoritet.

– Jeg frykter at islamske verdier skal få feste og dermed utgjøre en trussel mot både homoseksuelle og kvinners frihet, og jeg frykter at velferdsstaten skal kollapse på grunn av alt for høye utgifter.

Les også: Britiske LHBT-aktivister: Vi ble trakassert og kastet egg på av muslimske foreldre 

Kun SD har belyst problemene

Thool frykter dessuten at han ikke lenger vil føle seg hjemme i landet han er født og oppvokst i, eller at spenningsnivået skal bli så høyt at folk begynner å ta loven i egne hender, siden politiet ikke klarer å stoppe volden.

Kun SD har vært klarsynte og de har adressert problemene tydelig, avslutter Thool:

– De er de eneste som snakker om elefanten i rommet, det som vanlige folk ser men som mange politikere og store deler av media konsekvent forsøker unnvike.
Derfor stemmer jeg på Sverigedemokraterna.

annonse

Thool sier at han har blitt godt mottatt i sitt nye parti. Så gjenstår det å se om den åpne Sverigedemokraten blir like godt mottatt i homsemiljøet og av medstudenter og forelesere på Uppsala universitet. Både i USA og i Storbritannia har flere konservative homser fortalt at de oppfattet det som vanskeligere å komme ut av skapet som konservativ enn som homofil.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon