Påtaleansvarlig Line Nyvoll Nygaard i PST kommenterer Oslo tingretts kjennelse om varetektsfengsling av den 29-årige kvinnen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Den terrorsiktede 29 år gamle kvinnen som ble varetektsfengslet mandag er fortsatt sammen med sine to barn.

Ifølge NTB, ble 29-åringen varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud på mandag. Hun er også ilagt medieforbud.

Kvinnen oppholder seg fortsatt på sykehus med sine to barn og er under overvåking av politiet, opplyste PST på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

annonse

NTB skriver at PST ikke har noen nye opplysninger om barnas helsetilstand. Det er tidligere blitt opplyst at barna vil bli tatt hånd om av barnevernet og få helsehjelp.

NTB skriver videre at det er ikke fastsatt når kvinnen blir flyttet fra sykehuset til fengsel, men at det vil ifølge PST skje snarlig.

Terrorbidrag fra 2013

Kvinner er siktet for deltakelse i terrororganisasjoner, opplyste PSTs påtaleansvarlig Line Nyvoll Nygaard mandag ettermiddag.

annonse

– Bestemmelsen rammer ulike former for aktive bidrag til opprettholdelse av en slik organisasjon, også annen aktivitet enn militær, sa hun.

Ifølge NTB, ønsker hun ikke å gå nærmere inn på hva slags type aktiviteter det er snakk om. Kvinnen er siktet for terrordeltakelse i perioden fra 2013 til 2019, opplyste PST på pressekonferansen.

Kvinnen nekter straffskyld, men likevel at hun samtykker til varetektsfengsling. Kvinnens forsvarer, advokat Nils Christian Nordhus, sier at hun ønsker å samarbeide med PST.

Vurderer advokat for barna

Ifølge NTB, vil det bli gjort flere avhør av kvinnen og andre vitner under varetektsperioden. PST vil også gjøre andre undersøkelser.

– Jeg kan ikke gå nærmere i detaljer rundt hva den videre etterforskningen vil bestå i, sa Nygaard.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon