Finansminister og leder i Fremskrittspartiet (Frp) Siv Jensen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Utviklingen i saken til den kvinnelige IS-terroristen som er fraktet til Norge av myndighetene, faller inn i et mistenkelig velkjent spor. Det er plutselig blitt høyst usikkert om sønnen er syk, og det er usikkert om moren kan dømmes for noe som helst.

Det «beste» vi ser ut til å kunne håpe på, er en ny Krekar-sak. Den har hittil kostet 12 millioner kroner, og mullaen lever fortsatt på norske skattepenger. I øyeblikket ser det ut for at han kommer til å fortsette med det, bl.a. takket være NRK som kan ha lyktes med å sabotere utvisningen til Italia.

Les også: Greenpeace mener krisen i regjeringen byr på muligheter for klimaet

annonse

Det er et stykke igjen til svenske tilstander hos oss. Mange kjenner seg likevel igjen i den totale mistilliten som har utviklet seg til svenske politikere og statsorganer, slik den beskrives av Chris Forsne i den svenske alternative nettavisa Ledarsidorna, med tittelen «Et tapt land».

Folks tillit til politikerne stuper.

Det brer seg et inntrykk av at de ikke bryr seg om land og folk. De har andre lojaliteter. De hører ikke på velgerne, de er arrogante, inkompetente og skjønner ingenting, og interesserer seg uansett bare for egen bankkonto og karriere. Vi er på stø kurs mot svenskegaleien.

Det var på høy tid at Frp kom seg ut av elendigheten. Det som nå kreves er en klar og reell opposisjonspolitikk, på de områdene som teller – innvandring, islam, klima. Spill for galleriet duger ikke lenger. I Sverige er SD blitt landets største parti, utenfor regjering. Mulighetene er der.

annonse

Begeret var endelig fullt, og i regjering ville kamelene fortsatt ha stått i kø. Den aller største er klimaplanen, minipartiet Venstres paradesak. Den skal legges fram i år, men er så hemmelig at politikerne ikke våger å si ett ord om hva den kan komme til å inneholde.

Det er ikke så rart. Når «klimamålene» for 2020 går opp i røyk, henger det sammen med at de helt enkelt ikke er kompatible med et moderne samfunn. Målene for 2030 er enda mer talibanske – «utslippene» skal reduseres med 40 prosent.

Da er det ikke mye arbeid og inntekt igjen i Norge.

Den såkalte klimapolitikken seiler under falskt flagg. De fleste er positive til miljø- og naturvern, men klimapolitikk har ikke noe med det å gjøre. Hovedfokus for den er å redusere utslippene av plantenæringen CO2, som gjør verden grønnere. Eventuelle miljøgevinster er bisaker.

Vindkraft er et aktuelt eksempel på konflikten mellom miljø/naturvern og klimapolitikk.

annonse

Hvilke «tiltak» kan komme? El-lobbyisten Zero sendte ut en prøveballong sist uke om å tredoble CO2-avgiften. Kontant avvist av Siv Jensen, men hvor langt ville hun ha vært villig til å strekke seg for å beholde finansministerposten? Her er lista over særavgifter som allerede har fått Frp-stempel.

Les også: Klimakamerat Raymond Johansen

Avgifter til staten utgjør 60 prosent av pumpeprisen på bensin og diesel. Vannkraft derimot ansees for å være både miljø- og klimavennlig energi. Staten drar likevel inn over 10 milliarder kroner årlig i elavgift. Slik kan vi fortsette.

Langs kysten fører elektrifiseringen av ferjene til billettpriser som holder på å jage folk fra gård og grunn. Dette er bare i startfasen. Det foreligger ville forestillinger om elektrifisering av transporten både til lands, vanns – og i lufta. Avinors «ambisjon» er helelektrisk luftfart i Norge innen 2040.

Det ligger an til at staten skal bruke 20 milliarder kroner til fangst og lagring av CO2.

Et bredt politisk mål er at det bare skal selges såkalte nullutslippsbiler i 2025. Det kan bare oppnås med et avgiftsregime som i praksis forbyr nye bensin- og dieselbiler.

I oljelandet Norge har husholdningenes realinntekt falt med 8 000 kroner siden 2015.

Politikere og forvaltning synes grepet av kollektiv grønn galskap, godt sekundert av mediene.

annonse

Tiden er overmoden. Sammenlagt burde alt dette være nok til å fastslå at det er de politikerne som først bryter over tvert med dette sirkuset og erklærer at keiseren er både naken og vanvittig, som vil bli de kommende vinnere av folkets tillit.

Får vi nå også en ekte klimaopposisjon? Landet og demokratiet trenger det.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon