Tor André Johnsen (Frp). Foto: Fremskrittspartiet.
annonse
annonse

Frps Tor André Johnsen er ikke nådig i sin vurdering av Krf og Venstre, etter nyheten om at Frp forlater regjeringen. 

Mandag ettermiddag kom nyheten om at Fremskrittspartiet nå vil gå ut av Solberg-regjeringen. Mange av partiets støttespillere har reagert positivt på nyheten, og det spekuleres i om ikke partiet kan hente tilbake tapte velgergrupper.

For noen er det litt mer komplisert. Dette gjelder ikke minst for noen av partiets politikere, som er redde for at den førte politikken fra regjeringshold skal bli mer uspiselig for Frp enn den allerede er. 

annonse

Les også: En god sak å gå på

Blandede følelser

Stortingsrepresentant Tor André Johnsen fra Innlandet Frp forteller Resett at han har noe blandede følelser angående Frps exit fra regjeringen. 

annonse

– Det er litt blandede følelser. Tilbakemeldingene jeg har fått fra grasrota har gått på at man har vært grå og kjedelige i regjering. På en måte kan man si at Frp ikke har fått betaling for den jobben vi har gjort, sier Johnsen. 

Stortingspolitikeren slår fast at det nå kan bli tydelig at Frp utgjorde en viktig forskjell som regjeringsparti. 

– Folk glemmer det kanskje, eller det er kanskje medias feil. Det er i dag flere flyktninger i verden enn da vi gikk inn i regjering, likevel kommer det veldig få asylsøkere til Norge nå. Vi har fått til en historisk satsning på samferdsel. Det har aldri blitt satset så mye på vei som det blir nå, påpeker Johnsen.

Politiske konsekvenser

Han forteller at han opplever at en del frykter for de politiske konsekvensene Frps exit vil få. 

– Flere frykter nå at det skal komme flere asylsøkere og IS-ekstremister uten Frp i regjering, og at samferdselssatsningen skal stoppe opp. Men da vil kanskje folk se viktigheten av Frp i regjering, spekulerer Johnsen, og legger til:

– Det mange frykter aller mest nå er at vi skal få en samferdselsminister fra Venstre uten førerkort.

Frp-toppen påpeker likevel at man nå vil stå fritt i å fronte Frp-standpunkter. 

annonse

– Det er klart det er en fordel å være fristilt. Nå kan vi fokusere på vår primærpolitikk, også på de områdene der vi er uenige med regjeringen. 

«Ekstreme»

Tor André Johnsen er lite imponert over KrF og Venstre, som har karakteriserer som «ekstreme».

– Det er et stort tankekors at en borgerlig regjering i Norge ligger til venstre for en sosialdemokratisk regjering i Danmark i synet på IS-terrorister. Det sier mye om hvor ekstreme KrF og Venstre er, når de drar regjeringen til venstre for danske sosialdemokrater, sier han. 

– Det er pinlig at vi lår oss diktere av en IS-terrorist som ikke har noe forhandlingskort. Da reagerte Frp på det, og det var riktig. Moren sa nei til vår hjelp, og da var det hennes ansvar. Den retorikken som kommer fra regjeringen har jeg liten forståelse for.

Les også: Listhaug: Dette fikk begeret til å flyte over

annonse

Håper Høyre står fast 

Nå håper Johnsen at Høyre viderefører hovedlinjene i den politikken man meislet ut med Frp. 

– Hun har fått et valg om å redde barnet sitt. Til og med Erna Solberg har jo omtalt barnet som «angivelig sykt». Men om du har et sykt barn takker du ja til hjelp. Hun har i stedet brukt barnet kynisk og bevisst for å få seg selv til Norge. Det er uaktuelt for Frp å la seg diktere, og jeg kan ikke skjønne at Høyre har gjort nettopp det. Nå håper jeg Høyre vil være sterke nok til å videreføre den politikken på innvandrings- og samferdselsområdet man ble enige med Frp om, sier stortingsrepresentanten avslutningsvis. 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon