Illustrasjonsbilde. Foto: Statens naturoppsyn/Miljødirektoratet / NTB scanpix
annonse
annonse

En ulv som bærer gener fra den finsk-russiske ulvebestanden, har vendt tilbake til grensetraktene mellom Engerdal og Rendalen og stanser ulvejakten i området.

– Ulven krysset kommunegrensa til Engerdal, før den returnerte til Rendalen kommune. Den er fortsatt noen mil unna reinbeiteområdene i Engerdal, som den ble flyttet fra i fjor, sier seksjonsleder Knut Morten Vangen i Miljødirektoratet i en pressemelding.

Fylkesmannen i Innlandet har avgrenset lisensfellingen av ulv i Engerdal og deler av Trysil og Rendalen kommuner for å hindre at ulven felles i lisensfellingen som pågår utenfor ulvesonen.

annonse

Ulven har vandret rundt i Norge og Sverige siden den ble flyttet fra Engerdal til Kongsvinger 14. november i fjor. Selv om ulven er tilbake i området, er Miljødirektoratets vurdering at den ikke har slått seg til ro.

De følger ulvens bevegelser gjennom GPS-signaler fra en sender som den bærer. Miljødirektoratet mener den finsk-russiske ulven er verdifull for den sørskandinaviske ulvestammen fordi den kan tilføre nye gener til den innavlspregede stammen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon