Opposisjonsleder i Venezuela, Juan Guaidó, skal møte flere europeiske ministre de nærmeste dagene. Foto: Ivan Valencia / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó møter tirsdag Storbritannias statsminister Boris Johnson i Davos, og senere skal han besøke Spania.

Møtet med Johnson og Storbritannias utenriksminister Dominic Raab ble bekreftet av Downing Street tirsdag ettermiddag.

Guaidó, som EU anerkjenner som president i Venezuelas opposisjonsstyrte parlament, er i disse dager i Europa for å delta under Verdens økonomiske forum i Davos i Sveits.

annonse

Tirsdag ble det også kjent at Guaidó skal møte Spanias utenriksminister Arancha Gonzalez Laya i Madrid. Det er ikke kjent når møtet finner sted.

23. januar i fjor erklærte Guaidó seg som midlertidig president i Venezuela. Han begrunnet det med en henvisning til grunnloven etter at nasjonalforsamlingen hadde erklært siste presidentvalg i 2018, der Nicolás Maduro ble gjenvalgt, som ugyldig.

Guaidó er i ettertid blitt anerkjent som landets president av over 50 land, deriblant USA, Frankrike, Tyskland og Storbritannia, men ikke Norge.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon