Illustrasjonsbilde. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Norge kuppet EM-kampen mot Island med en kjempeåpning og vant 31-28. De norske gutta er svært nær å sikre semifinaleplassen.

Seieren gjør at det bare er syltynn teori som kan stoppe Norges vei til cupspillet.

Magnus Abelvik Rød satt på tribunen. Han skadet høyrefoten for et par dager siden og er ferdigspilt i EM. Han så Sander Sagosen og Christian O’Sullivan i herlig spillehumør før pause, og Norge ledet med sju mål halvveis. Det ble altfor mye for Island.

annonse

Keeper Torbjørn Bergerud var meget god og fikk full støtte av det norske forsvaret.

Norge åpnet dagen dårlig. Keeper Kristian Sæverås våknet med magetrøbbel og ble erstattet av Espen Christensen i kamptroppen.

Artikkelen fortsetter under.

Tøff kamp for å fylle opp EM-hallen – 7500 ledige finalebilletter

annonse

Mareritt

Island hadde fire bomskudd (tre reddet av Torbjørn Bergerud) og to tekniske feil på vei til norsk 7-0-ledelse etter 7.49 minutter. Den første reduseringen kom vel ett minutt senere, men kampen var vunnet for Norge.

Islands trener Gudmundur Gudmundsson tok timeout allerede etter snaut to og et halvt minutt. Han hadde vært vitne til en skrekkåpning av de helt sjeldne og måtte ta grep.

Det hjalp ikke så mye. Norge var et par klasser bedre enn Island i 1.-omgangen. Det sto 11-3 etter et snaut kvarter av kampen.

Islands håp om å sikre plass i OL-kvalifiseringen forsvant også i Malmö Arena, der det var under halvfullt på tribunene.

annonse

Fortsetter?

Norge hadde 19-12 å gå på fra pausen, men Island kjempet seg nærmere og skapte tilløp til nerve igjen. Bare tre mål skilte lagene noen ganger etter pause.

Sagosen var igjen meget viktig. Han tok viktig grep utover i 2.-omgangen.

Norge avslutter hovedrunden mot Slovenia onsdag og kan der ta sin sjuende strake seier i mesterskapet. I så fall er førsteplassen i puljen garantert norsk. Slovenerne har alt å spille for.

Spania og Kroatia er allerede sikret plass i fredagens semifinaler, men spiller gruppefinale i Wien onsdag. Den kampen går før Norge – Slovenia.

Vinneren av EM får direktebillett til OL i Japan senere i år. Christian Berge leder Norge for femte gang i mesterskap. Han har to VM-sølv og 4.- og 6.-plass i EM hittil.

Håndball-EM menn tirsdag, hovedrunden gruppe II i Malmö, Sverige:

Norge – Island 31-28 (19-12)

annonse

Malmö Arena

Ca. 4500 tilskuere

Norge: Torbjørn Bergerud, Espen Christensen – Tom Kåre Nikolaisen, Sander Sagosen 9, Sander Andreassen Øverjordet, Petter Øverby 2, Magnus Jøndal 4, Kristian Bjørnsen 1, Magnus Gullerud 2, Gøran S. Johannessen 3, Christian O’Sullivan 6, Eivind Tangen, Harald Reinkind 4, Kevin Gulliksen, Alexander Blonz.

Toppscorer Island: Olafur Andres Gudmundsson 5.

Dommere: Oscar Raluy Lopez og Angel Sabroso Ramirez, Spania.

Utvisninger: Norge 6 x 2 min., Island 4 x 2 min.

Norge møter Slovenia onsdag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon