- Resett - https://resett.no -

Pelsdyrbøndene forventer bedre kompensasjon med Frp i opposisjon

Norges Pelsdyralslag forventer at pelsdyrbøndene får bedre kompensasjonsordning etter Frps regjeringsexit. Frp signaliserer forbedringer.

Avviklingen av pelsdyrnæringen innen 1. februar 2025 var Venstres store seier i regjeringsplattformen, men kompensasjonsordningen har fått kraftig kritikk.

Kommunikasjonssjef Guri Wormdahl i Norges Pelsdyralslag mener Frp i opposisjon bør medføre vesentlige endringer.

annonse

– Granavolden-erklæringen sier at pelsdyrnæringen skal legges ned. Den krever absolutt ikke at bøndene skal fraranes millionverdier og ruineres, sier Wormdahl til Nationen [1].

Senterpartiet har fremmet et forslag der Stortinget ber regjeringen sørge for at pelsdyrbøndene får full kompensasjon. Også Ap mener kompensasjonsordningen er for dårlig.

I starten av februar skal næringskomiteen på Stortinget avlegge sin innstilling, og saken skal deretter behandles i Stortinget.

annonse

Sp, Ap og Frp har til sammen 95 mandater på Stortinget. For å få flertall, trenger man 85.

Mye tyder på at Frp vil støtte forslaget, skriver Nationen.

– Ordningen skal bli bedre, skriver saksordfører Morten Ørsal Johansen (Frp) i en SMS til avisen og viser til at opposisjonen nå har flertall.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474