Mulla Krekar motsatte seg utlevering til Italia da tingretten startet behandlingen av vilkårene i utleveringssaken. Krekar er dømt til tolv års fengsel i Italia for terrorplanlegging. Krekars advokat Brynjar Meling (t.v) Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
Spørsmålet om utlevering av mulla Krekar til Italia må først avgjøres når Frp er ute av regjeringen, krever advokat Brynjar Meling.
annonse

Ifølge NRK finnes det en teoretisk mulighet for at avgjørelsen om utlevering kan komme før en ny justisminister er på plass – selv om statsminister Erna Solberg (H) har satt som mål at regjeringskabalen uten Frp skal være klar innen slutten av januar.

Krekars forsvarer, advokat Brynjar Meling, har arbeidet med en klage på habiliteten til avtroppende justisminister Jøran Kallmyr (Frp). Bakgrunnen er at advokaten mener Frps statsråder er inhabile i saken ettersom partiet har en politisk ambisjon om å sende Krekar ut av landet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon