Forsker og forfatter Lars Gule. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Tar avstand fra påstander om at alle som har hatt kontakt med IS er farlige. 

«Det kan bli problematisk når journalister og forskerkolleger er så opptatt av å markere avstand til grusomheter at de går i generaliseringsfellen», skriver forsker Lars Gule ved Oslomet i Vårt Land

Han er sterkt kritisk til at Magnus Ranstorp ved svenske Forsvarshögskolen uttaler at «alle som har hatt kontakt med IS er farlige» og kaller dette «generaliserende holdninger». 

annonse

Les også: Lars Gule hylles i Resetts kommentarfelt

Han konkluderer slik:

«Det hatet som nå utvises mot denne kvinnen og hennes barn fra en del personer i sosiale medier, bør ikke få næring fra generaliserende og kollektivt fordømmende forskere og journalister. Den hjemvendte kvinnen skal gjennom en rettsprosess – og hun skal dømmes for sine konkrete handlinger, verken mer eller mindre. Så skal hun også forsøksvis reintegreres i det norske samfunn. Her har vi alle et ansvar for å bidra. Da hjelper det ikke å puste til hates glør gjennom kollektivistisk tenkning.»

Lars Gule ble selvtatt med sprengstoff på vei ut av Libanon i 1977, som han hadde med seg på oppdrag fra DFLP. Meningen skal ha vært at sprengstoffet skulle brukes i et angrep i Israel. 

Les også: Lars Gule politianmelder Helge Lurås for en kommentar skrevet på Facebook

annonse

Gule ble dømt til et halvt års fengsel i Libanon og en bot for «ulovlig besittelse av våpen» (sprengstoff). Han ble frifunnet for forsøk på å gjennomføre terrorhandlinger ved hjelp av sprengstoffet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon