Odd Nerdrum (innfelt) er oppgitt over sløseriet til kulturrådet. Foto: NTB scanpix
annonse
annonse

Kunstner Odd Nerdrum er oppgitt over kulturrådets pengesløseri, og mener de må stilles til veggs.

Nerdrum har skrevet et meningsinnlegg i Dagbladet der han reagerer på hvordan kulturrådet sløser med folks skattepenger.

– Er det slik at ingen vil tørre å ta opp problemet med dette pengesløseriet? Er de folkevalgte så feige at de ikke tør å stoppe det?, spør han.

annonse

Den annerkjente maleren viser blant annet til Facebook-siden Sløseriombudsmannen som i år hadde en julekalender der det daglig ble avslørt hvordan Norge forvalter nordmenns skattekroner. En av sakene Sløseriombudsmannen avslørte var kunsten til Vegar Vinje.

Vegard Vinge er en norsk kunstner som har fått 37 millioner skattekroner de siste 12 årene for blant annet å sprute maling ut av rumpa. Han har også kastet avføring og urinert på sitt eget publikum.

annonse

– Feige folkevalgte?

Nerdrum mener kulturrådet må stilles til veggs etter å ha sett kunsten til Vinje.

– Når mine skattepenger blir brukt til å finansiere avføring på offentlig scene må jeg protestere. Heldigvis finnes det alternativer til gammelmedia i dag. Hadde det ikke vært for Sløseriombudsmannen på Facebook, hadde byråkratene frekt misbrukt våre hardtarbeide penger uten noen form for innsigelse.

– Kulturrådet derimot må stilles til veggs. De er tjenere av en syk kunstideologi. Tjenere av, slik jeg ser det, en internasjonal konspirasjon med tyske aner, skriver Nerdrum.

Han mener de 37 millionene som Vinje har blitt tildelt kunne blitt brukt annerledes. Nerdrum er også forundret over at det ikke er mer politisk motstand.

– Er det slik at ingen vil tørre å ta opp problemet med dette pengesløseriet? Er de folkevalgte så feige at de ikke tør å stoppe det? Fremskrittspartiet burde nå bli et kulturparti og ta opp slike saker til vurdering. Eller er de også like feige?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon